petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Za koga se izgradio stadion u Leskovcu – Old Traford juga Srbije?

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije obišla je u utorak stadion „Dubočica“ u Leskovcu i izrazila sreću i zadovoljstvo što je Srbija dobila jedan moderan i funkcionalan fudbalski objekat po najvišim standardima UEFA.

U društvu gradonačelnika Leskovca i potpredsednika Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, članovi FSS delegacije imali su priliku da obiđu sve važne strukture ‘leskovačke lepotice’ (svlačionice, tribine, VIP i medijsku ložu, prostor za snimanje i implementaciju VAR tehnologije) i da se uvere u idealne uslove na stadionu čije je zvanično otvaranje planirano za drugu polovinu maja.
Stadion u Leskovcu dobiće međunarodnu licencu i ste ći pravo da organizuje utakmice najviše međunarodne kategorije, a postoji mogućnost da će A reprezentacija jednu od utakmica u jesenjem ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigra upravo u Leskovcu.
Izgradnju stadiona predvodila je novosadska firma GAT, a u enterijeru su učestvovali i M Enterijer gradnja i Energoprojekt iz Beograda. Prema nekim procenama izgradnja stadiona vredna je 2,4 milijarde dinara.

Mnogi Leskovčani bili su skeptični uz pitanje – ko će igrati na tom stadionu. Fudbaleri Dubočice trenutno se nalaze u Srpskj ligi Istok, trećem rangu srpskog fudbala, a taj klub, koji ove godine slavi 100 godina postojanja nikada nije bio član najvišeg ranga.

GFK je trenutno vodeća ekipa u ligi Istok, a deli 1. mesto sa ekipom Radnički iz Pirota nakon 23 odigrane utakmice.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje