subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev lako do četvrtfinala Rima

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu. Zverev je u osmini finala savladao Australijanca Aleksa De Minora rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:5). Ovom pobedom Zverev je ozvaničio i veliki jubilej, jer je ostvario 100. pobedu na masters turnirima.

Veoma laka pobeda za Zvereva koji čini se polako hvata formu. Nakon finala u Madridu, Zverev je ostvario dve lagane pobede u Rimu.

Nemac je već na startu meča nagovestio u kom smeru će ovaj duel ići. Prvi servis gem protivnika je oduzeo i poveo sa 3:0, a nakon toga još jedan za ubedljivih 5:1. De Minor je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, no za prvi set je bilo kasno.

U drugom setu slična priča, ali nešto bolje izdanje De Minora. Zverev ponovo prvi stiže do brejka u trećem gemu, al ovog puta De Minor uzvraća u šestom za 3:3. U 11. gemu Zverev pravi čini se ključni brejk, no i ovog puta uporni De Minor se vraća ribrejkom i odvodi drugi set u taj brejk. Iako je psihološka prednost svakako bila na strani De Minora, on to nije znao da iskoristi, jer je Zverev bio hrabriji i na kraju dobio taj brejk sa 7:5.

U četvrtfinalu Zverev će igrati protiv boljeg iz duela Čilić/Garin.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisnet.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje