petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda gostuje u Danskoj – kakav je protivnik?

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova i 45 minuta gostuju Midtjilandu u Danskoj u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope. Izabranici Dejana Stankovića će nakon pobeda nad Bragom (2:1) i Ludogorecom (1:0) pokušati da zabeleže još jedan trijumf u grupi F u drugom po jačini takmičenju u Evropi.

MEĐUSOBNI DUELI

Iako je naš tim nekoliko puta gostovao u Danskoj i susretao se protiv timova iz ove zemlje, crveno-beli nikada nisu odmerili snage sa Midtjilandom u svojoj bogatoj istoriji. Jedini susret sa danskim predstavnikom imali su omladinci Crvene zvezde u okviru osmine finala Omladinske Lige šampiona, ali su doživeli poraz na „Krovu“, stadionu Voždovca i nisu uspeli da se plasiraju u dalju fazu takmičenja.

BUDITE UVEK UZ ZVEZDU

Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo bodre naše prvotimce u Danskoj moći će direktan prenos utakmice između Ludogoreca i Crvene zvezde da isprate na kanalima RTS1 i Arenasport 1, sa početkom od 18 časova i 45 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše fudbalere i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba. 

FORME EKIPA

Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa 29 bodova, a naši fudbaleri su trijumfovali na devet mečeva i remizirali na dva susreta. Takođe, crveno-beli imaju dve utakmice manje u odnosu na ostale rivale u prvenstvu. Crvena zvezda je u prethodnoj rundi nacionalnog šampionata savladala Kolubaru u Lazarevcu sa čak 7:1 i na taj način ostvarila sjajnu uvertiru za meč sa Midtjilandom. Sa druge strane naš tim ima maksimalan učinak u grupnoj fazi Lige Evrope gde smo trijumfovali nad Bragom i Ludogorecom, tako da se crveno-beli trenutno nalaze na prvoj pozociji u grupi F i kao favoriti ulaze u ovaj meč.

Midtjiland se trenutno nalazi na prvom mestu u Danskoj Superligi sa 28 bodova. Naš naredni rival je zabeležio devet pobeda, jedan remi i poraz, uz gol razliku 23:7. Poslednju utakmicu u sezoni Midtjiland je remizirao na gostujućem terenu protiv Nordsjelanda (2:2), dok trenutno u Ligi Evrope imaju jedan bod nakon nerešenog ishoda sa Ludogorecom i poraza od Brage.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Najbolji igrač Midtjilanda je napadač Žunior Brumado koji je ove sezone postigao sedam golova, ali je zamenjen na duelu protiv Nordsjelanda u 59. minutu zbog povrede i upitan je za meč protiv Crvene zvezde. Na listi strelaca prate ga Anders Drejer sa tri gola, a krilni napadač nosi titulu najboljeg asistenta ekipe, jer je u pet navrata proigrao saigrače za gol. Sa tri pogotka ističe se još centarfor Viktor Lind. U napadu Midtjilanda minutažu dele još Maroni da Silva, najveće pojačanje danskog predstavnika koji je pristigao iz Sao Paula, potom reprezentativac Australije Aver Bul Mabil, kao i Pione Sisto koji je postigao dva gola ove sezone. Midtjiland će biti oslabljen izostankom štopera i stuba odbrane Žunjinja koji je dobio crveni karton na meču protiv Brage u prethodnom kolu Lige Evrope, ali će pravo nastupa imati kapiten Erik Sviatičenko. Sa klupe Midtjiland predvodi Bo Henkriksen četrdesetšestogodišnji stručnjak, koji je u julu ove godine preuzeo tim.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na meču između Midtjilanda i Crvene zvezde biće izraelski sudija Roj Rajnšrajber, a njemu će kraj aut linija pomagati sunarodnici David Elias Biton i Sagi Metzamber, dok će u VAR sobi sedeti takođe izraelci Orel Grinfeld i David Fuksman.

OSTALI MEČEVI

-18:45 Betis – Leverkuzen

-18:45 Fenerbahče – Antverpen

-18:45 Lacio – Marsej

-18:45 Ludogorec – Braga

-18:45 Rapid Beč – Dinamo Zagreb

-21:00 Frankfurt – Olimpijakos

-21:00 Lokomotiva Moskva – Galatasaraj

-21:00 Napoli – Legija

-21:00 PSV – Monako

-21:00 Rendžers – Brondbi

-21:00 Sparta Prag – Lion

-21:00 Šturm – Real Sosjedad

-21:00 Vest Hem – Genk


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje