sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda u Ligi Evrope – tri proleća

Crvena zvezda će i ove sezone učestvovati u grupnoj fazi Lige Evrope, u takmičenju u kom smo u prethodna tri navrata uspevali da prezimimo.
850тим.jpg
Izvor: FK Crvena Zvezda
Prethodna sezona je ona u kojoj se napravio iskorak, najveći još od Barija. Uspeli smo da se plasiramo u osminu finala Lige Evrope, time što smo u grupi sa Bragom, Midtjilandom i Ludogorecom završili kao prvi sa 11 osvojenih bodova. Na sve to, gol razlika od 6:4 pokazala je da smo bez dileme bili najbolji tim u grupi F, što nas je dovelo do toga da preskočimo šesnaestinu i direktno u osmini finala odmerimo snage sa Glazgov Rendžersom. U jednoj izuzetno bizarnoj utakmici poraženi smo sa 3:0 u Škotskoj, iako je rezultat, objektivno gledano, trebao mnogo drugačiji da bude (poništeni golovi, penali, stative, prečke,…), da bi u revanšu pobedili sa 2:1, ali nije to bilo dovoljno za ulazak među osam najboljih timova u Ligi Evrope. S druge strane, Rendžers se plasirao u finale pomenutog takmičenja.
U sezoni pre toga, pravilo gola u gostima koje više nije na snazi nam je došlo glave. Sa velikanom kao što je Milan smo odigrali 2:2 na Marakani, a potom i 1:1 u revanšu, kada je malo falilo hrabroj Crvenoj zvezdi da prođe dalje. Prethodno smo kao drugoplasirani sa 11 osvojenih bodova uz gol razliku 9:4 prošli grupnu fazu sa Hofenhajmom, dok su ispali Gent i Slovan Liberec.

Serija dobrih rezultata je počela sa Vladanom Milojevićem kada je Crvena zveda ušla u Ligu Evrope u sezoni 2017/18, a potom je nastavio Dejan Stanković. Prvo smo u grupnoj fazi zajedno sa Arsenalom prošli dalje kao drugoplasirani, a iza nas su ostali BATE Borisov i Keln. Osvojeno je devet bodova uz gol razliku 3:2, a takmičenje smo završili u šesnaestini finala protiv CSKA. Nakon 0:0 u Beogradu, rezultat u Moskvi je bio 1:0 za domaćina, iako smo i tada imali naše prilike da prođemo dalje.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje