petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fed kup: Najava polufinalnih duela

Dame ove nedelje nisu igrale na standardnim turnirima širom sveta iz razloga što je ovaj vikend rezervisan za polufinalne mečeve Fed kupa. Mi smo se potrudili da vam u kratkim crtama pomognemo oko nekog odabaira tipova za klađenje.

Nemačka – Češka

U prvom polufinalu Nemačka će ugostiti Češku. Nemice su izabrale terene u Štutgartu, dakle igraće se na šljaci u dvorani.

Sastavi:

Nemačka: Julija Gergez, Anđelik Kerber, Tatjana Marija
Češka: Petra Kvitova, Karolina Pliškova i Katerina Siniakova

Kao što se da videti svaki meč što u singlu što u dublu će biti derbi. Nemice su pametno izabrale šljaku, jer u Češkoj izuzev Siniakove koja zna da odigra na šljaci, Kvitova i Pliškova se dosta slabije snalaze na šljaci. Ipak, pošto se igra u dvorani servis bi mogao da odigra nešto veću ulogu bez obzira što se igra na šljaci. Treba napomenuti da Češka ima veliku tradiciju u Fed kupu kao i u Dejvis kupu. Bez obzira u kom god sastavu igrali, oni uvek doguraju daleko pa je tako slučaj i ovde.

Iz tog razloga malu, ali isključivo malu prednost dajemo Češkoj.

Francuska – Sjedinjene Američke Države

U drugom polufinalu Francuska će ugostiti Ameriku. Francuska je pametno izabrala šljaku u dvoranskim uslovima, jer se u tim Amerike nalaze sve samo udaračice.

Sastavi:

Francuska: Poulin Parmentjer, Kristina Mledenović i Amandin Hese
SAD: Sloan Stivens, Medison Kiz, Koko Vadevej i Beteni Matek Sands

Kao što se da videti Francuska je veoma oslabljenja. Karolin Garsija kao i Aliz Korne neće igrati, a kada bi one igrale Francuska bi bila veliki favorit, jer se obe pomenute igračice vrhunski snalaze na šljaci. Ovako sa Parmentjer koja je daleko od svoje najbolje forme, i sa Kiki Mladenović koja takođe ne blista Francuska i nema neke velike šanse.
Ipak, to je ženski tenis i u njemu je sve moguće. Amerikanke nisu bauk na šljaci, a veliku ulogu bi mogao da odigra dubl meč. Kristina Mlednović je najbolja igračica sa WTA tura u dublu u to nema sumnje. Naosvajala se trofeja i u mix dublu kao i u ženskom dublu tako da bi taj meč možda mogao biti prekretnica ovog polufinale.
Ali kada se sve sabere i oduzme Amerika je veliki favorit i trebalo bi da da se plasiraju u veliko finale.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje