ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Može li Dimitrov da zaustavi Nadala?

U prvom polufinalu mastersa u Monte Karlu sastaće se prvi igrač sveta Rafael Nadal i Bugarin Grigor Dimitrov.
Nadal je po nekom automatizmu apsolutni favorit, ali mi smo mišljenja da bi ovaj meč mogao biti nešto zanimljiviji.

Komentarisati ova dva meča koje je odigrao Nadal u Monte Karlu bi bilo suvišno trošenje reči. Posebno je bila brutalna partija protiv Dominika Tima koji je nije znao šta ga je snašlo. Ruku na srce pre tog meča Austrijanac je imao dva teška meča protiv Rubljova i Đokovića, ali i pored toga teniska javnost je očekivala veću borbu, i svakako da uzme više od dva gema.
U najmanju ruku ova ubedljiva pobeda Nadala je „čudna“, jer Tim važi za igrača koji spada u top 5 najboljih igrača na šljaci, a po mnogima je najbolji odmah iza Nadala.

Što se Dimitrova tiče od početka sezone dosta je pao u formi. Odigrao je jako dobre turnire tamo na početku sezone pred Australijan open, ali nakon njega osetan je pad forme. Imao je sitnih problema sa povredama koje su vrlo verovatno uticale na njegove igre. Njegove igre u Monte Karlu nisu bile ništa posebno, ali primetno je da je iz meča u meč polako podizao formu. Kulminacija svega jeste sjajna pobeda nad Gofanom koji je top 10 igrač, i preokret u drugom setu kada je Dimitrov gubio sa 5:2. Iako Dimitrov važi za igrača koji uglavnom klone kada se sastane sa najjačima on je dovoljno iskusan da zna kako da se postavi u ovom meču.

Pošto Dimitrova nazivaju kopijom Federera jasno je kako će Nadal igrati. Rafa će iz sve snage da bombarduje forhend spinom Dimitrovov jednoručan bekend i sve će zavisiti od toga. Ono što Dimitrov ne bi smeo da radi jeste da igra bekend slajs, jer će u tom slučaju Nadal imati puno vremena za nameštanje na forhend i dominiraće u poenu, a kada Nadal dominira u poenu onda niko na svetu nema šansi protiv njega. Dimitrov mora da igra paralele što je više moguće, i da forhendom napada iz sve snage. Riskantan tenis i samo riskantan tenis Dimitrovu može da donese neki rezultat. Dimitrov ima u svom arsenalu dovoljno oružja barem da pruži nešto veći otpor Nadalu. Pričao je kako se posebno sprema baš za ovakve mečeve, a jači test od ovoga ne može dobiti.

Mi očekujemo da Nadalu konačno neko malo više pripreti i zato je po nama over najbolja opcija za ovaj meč.

Predlog: Više od 18,5 gemova 1,82

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje