petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ivo Karlović ispao u prvom kolu

Hrvatski teniser Ivo Karlović završio je svoje takmičenje na turniru u Delari Biču već u prvom kolu. On je poražen od mlade nade svetskog tenisa Denisa Šapovalova sa 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:4).

Početak meča je obeležila nervoza Kanađanina. Karlović je napravio brejk odmah na startu, a nakon toga imao brejk lopte za dupli brejk. Ipak, Šapovalov se na vreme sabrao i uspeo da spasi brejk lopte. Iako je rezultatski kolko tolko bio u igri, Šapovalov nije igrao kako može i zna. Nije imao rešenja za servise Ive Karlovića sve do osmog gema u setu kada je usledio Ivin pad u igri. Šapovalov je napravio brejk i to je bila prekretnica u meču.
Karlović je od tog trenutka izgubio sigurnost u svojim udarcima i to je Šapovalov iskoristio za potpuni preokret u prvom setu.

U drugom setu je viđena slična igra s tim da je Ivo bio slabiji igrač. Konstantno je Šapovalov pritiskao servis Karlovića te je Hrvat često morao da spašava brejk lopte. Ipak, nekako je uspeo  drugi set da uvede u taj brejk gde on po prirodi stvari ima prednost.
No, Šapovalov je bio sjajan na riternu, a Karloviću je oduzeo servis čak tri puta što je automatski značilo da je i pobedio.

Šapovalov će u drugom kolu igrati protiv domaćeg igrača Jareda Donaldsona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje