petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: revanš mečevi 2. kola – najave i prognoze (1. deo)

Nakon revanš utakmica Lige Šampiona na red su došli i revanš mečevi 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kojih ima ukupno 33, a koji će se odigrati večeras od 17 pa sve do 21 časa i 15 minuta. U ovom članku predstavićemo vam prvih 18 utakmica koje će se odigrati od 17 do 19 časova i 30 minuta.


17:00 Dinamo Minsk (Belorusija) – Rabotnički (Makedonija)

(prva utakmica: Rabotnički – Dinamo Minsk – 1:1)

Prvi susret ove dve ekipe koji je odigran u Makedoniji završen je bez pobednika, sa po jednim golom obe strane što sad naravno više znači beloruskom predstavniku. Imao je Rabotnički i previše sreće u toj utakmici i tek se u poslednjem minutu sa bele tačke uspeo rezultatski izjednačiti sa Dinamom iako su plavo-beli bili dominantniji tokom svih 90+ minuta i od 12 šuteva ka golu u okvir uputili njih 5. Sve u svemu Dinamo je svakako kvalitetnija ekipa, igraju kod kuće, a i prvenstvo Belorusije je još uvek aktivno i svakako da imaju neku vrstu prednosti. Mislimo da sad neće dopustiti ekipi iz Makedonije da pravi šanse, te će sa tvrdom igrom pokušati da dođu do minimalne pobede.

1 @1,45 (pobeda domaćina)


17:00 Lingbi (Danska) – Slovan Bratislava (Slovačka)

(prva utakmica: Slovan Bratislava – Lingbi0:1)

Danci su u prvoj utakmici uspeli da dođu do minimalne pobede i to u gostima što im sada daje koliko-toliko lakši zadatak kod kuće, mada i dalje nije sve gotovo. Iako je Slovan bio ubedljiviji tokom cele utakmice i ka golu protivnika uputili čak 18 šuteva, 8 šuteva Lingbija ipak je bilo dovoljno da se dođe do pogotka. Sada su stvari drugačije, Slovan mora da juri rezultat i sigurno je da će biti šuteva sa svih strana jer im igra jedino pobeda od 2 gola razlike, dok bi ih slavlje minimalnim rezultatom poslalo u produžetke. Sve u svemu, očekuje se da Lingbi ipak bude defanzivno orijentisan i da čuva tu prednost jer su svakako nešto slabiji od protivnika da bi mogli da jure novi pogodak. Naše mišljenje je da Lingbi može da ima najveću prednost u činjenici da su u 1. kolu prvenstva savladali Silkeborg i da su sada spremniji od protivnika.

1G0 @1,50 (gost ne postiže pogodak u prvom poluvremenu)


18:00 HJK Helsinki (Finska) – Škendija (Makedonija)

(prva utakmica: Škendija – HJK Helsinki – 3:1)

HJK je u prvoj utakmici pretrpeo ubedljiv poraz od makedonske Škendije i to na svom terenu, kada im je Ibrahimi čak 3 puta zatresao mrežu od čega 2 puta sa bele tačke. Vrhunac propasti bio je crveni karton za iskusnog defanzivca Patronena koji je ubrzo nakon dolaska u Helsinki postao jedan od stubova odbrane ove ekipe. Sve u svemu, nakon remija protiv Ilvesa u domaćem šampionatu HJK mora sve snage da usmeri u ofanzivnu jer im drugo ništa i ne preostaje. Sada su favoriti i to sa razlogom i nema sumnje da nas očekuje previše ofanzivna utakmica sa njihove strane, a kako Škendija potiče sa prostoria bivše Jugolasvije svakako je prisutna doza opuštenosti što može da im donese jedino haos.

3+ @1,65 (3 ili više golova na utakmici)

1D1+ @1,65 (domaćin postiže gol u prvom poluvremenu)


18:00 Mlada Boleslav (Češka) – Šamrok Rovers (Irska)

(prva utakmica: Šamrok Rovers – Mlada Boleslav2:3)

U prvoj utakmici dve manje-više ofanzivne ekipe videli smo veoma izjedačena izdanja i Iraca i Čeha, ali na kraju Mlada Boleslav kući dolazi sa minimalnom pobedom i 3 gola u gostima što im je praktično obezbedilo plasman iako ima još mnogo da se igra. Zeleno-beli su se uspeli izvući katastrofe tek u poslednjim minutima pogotkom Burkea, a sada će zasigurno ići na sve ili ništa s’ obzirom da se radi o ne tako poznatoj ekipi. Mlada Bleslav je jedna od čeških ekipa koje odlično koriste greške i imaju savršen tim za postizanje golova preko kontra-napada te nema sumnje da će i danas ofanzivni deo ekipe imati dosta posla.

1 @1,40 (pobeda domaćina)

1&D2+ @1,60 (pobeda domaćina uz bar 2 gola)


18:00 Suduva (Litvanija) – Lijepaja (Letonija)

(prva utakmica: Lijepaja – Suduva0:2)

Litvanska Suduva je u komšijskoj Letoniji uspela da napravi iznenađenje pobedivši rezultatom 2:0 favorizovanu ekipu Lijepaje. Bio je taj susret izjednačen, ali je razlika od 3 šuta u okvir u korist Suduve bila dovoljna za 2 pogotka. Sada su Litvanci favoriti, ali svakako je moguće da Letonci naprave kontra-izenađenje s’ obzirom da su u prvoj utakmici koliko-toliko dominirali tokom uvodnog dela. Sve u svemu, naše mišljenje je da nas očekuje veoma izjednačen i ovaj revanš susret s’ obziorm da će Suduva najverovatnije braniti rezultat, a da Lijepaja ima određenih finansijskih poteškoća koje im mogu biti prepreke ukoliko se ipak plasiraju dalje.

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

0-2 @1,60 (od 0 do 2 gola na utakmici)


18:00 Trakaj (Litvanija) – Norčeping (Švedska)

(prva utakmica: Norčeping – Trakaj – 2:1)

U prvom susretu Norčeping je sasvim zasluženo došao do pobede iako je Trakaj nezasluženo postigao gol i tako umanjio prednost Šveđana koja je po svemu prikazanom na terenu trebala biti bar 2 do 3 puta veća. Igrači Norčepinga bili su veoma ubedljivi na terenu sa 55% poseda i čak 19 šuteva ka golu, dok je ekipa iz Litvanije pretila svega 4 puta. Sve u svemu, danas očekujemo da ekipa iz Švedske od samog starta krene ka golu protivnika i postigne bar 1 pogodak s’ obzirom da je Trakaj veoma nezgodan na svom terenu i da veoma lako može da oduzme loptu i preokrene igru u svoju korist. Svakako je sigurno da su kvalitetniji i taj kvalitet i iskustvo igranja u Evropi treba da dođu do izražaja.

X2&0-3 @1,70 (remi ili pobeda gostiju uz 0 do 3 golova na utakmici)

G1-2 @1,55 (gost postiže 1 do 2 gola)


18:00 VPS (Finska) – Brondbi (Danska)

(prva utakmica: Brondbi – VPS – 2:0)

Nakon očekivane rutinske pobede u prvoj utakmici protiv VPS-a kada su sve rešili već tokom prvog poluvremena, Brondbi je uspeo da dođe do slavlja i u domaćem šampionatu pobedivši ekipu Midtjilanda sa čak 4:0. Sa druge strane, VPS-a je u finskom prvenstvu uspeo takođe da dođe do pobede iako ih je ekipa Inter Turkua i više nego namučila na tom susretu. Sve u svemu, u prvom susretu Brondbi je pokazao ko treba da prođe dalje s’ obzirom da su uputili čak 28 šuteva ka golu (od lčega 11 u okvir), dok su Finci pretili samo 1 put. Svakako treba očekivati novu pobedu Danaca, ali mišljenja smo da će na teren izaći za nijansu “slabiji“ sastav što nam baš i ne može garantovani ko zna kakvu goleadu.

2 @1,40 (pobeda gostiju)

2&0-3 @2,00 (pobeda gostiju uz 0 do 3 gola na utakmici)


18:30 Dinamo Brest (Belorusija) – Altah (Austrija)

(prva utakmica: Altah – Dinamo Brest – 1:1)

Nakon prvog susreta praktično obe ekipe imaju jednake šanse za prolaz u narednu fazu iako su Belorusi zbog gola u gostima u, za nijansu, blažoj prednosti. Tokom tih 90 minuta domaćin je dominirao terenom sa 60% poseda i 16 šuteva ka golu protivnika, dok je pak Dinamo sa samo 7 šuteva ipak uspeo da uradi istu stvar kao i Altah. Velike šanse su da ćemo na ovoj utakmici imati priliku da gledamo bunker ekipe iz Bresta, s’ obzirom da taj njihov stil igre sa formacijom 4-2-3-1 (koji je često tokom utakmice menjan u jednu od najstandardnijih u beloruskom i niželigaškom ruskom fubdalu – formaciju 5-4-1) ne garantuje ništa drugo. Mislimo da su oni i prezadovoljni trenutnim rezultatom i da će ka golu protivnika krenuti tek preko kontra-napada.

0-2 @1,60 (0 do 2 gola na utakmici)

Prolaz 1 @1,75 (domaćin prolazi dalje)


19:00 AEK Larnaka (Kipar) – Kork Siti (Irska)

(prva utakmica: Kork Siti – AEK Larnaka0:1)

Kiparska ekipa je i u ulozi autsajdera uspela da dođe do minimalne pobede u gostima koja ih je dovela na korak od plasmana u 3. kolo, a sada je dovoljno da postignu bar 1 gol i da to bude skoro pa gotova stvar. Nema sumnje da će kod kuće ići na pobedu, s’ obzirom da kiparska klima ne odgovara nikome, a posebno ekipama iz Irske, Severne Irske, Engleske i Velsa. U prvoj utakmici bili su nešto dominantnija ekipa te su ka golu protivnika uputili 8 šuteva od čega 3 u okvir, dok je pak sa druge strane Kork Siti pretio 7 puta, ali samo jednom opasnije. Irci su pre samo 4 dana odigrali i ligaški susret gde su savladali ekipu Braja rezultatom 0:2.

1 @1,65 (pobeda domaćina)


19:00 AIK Stokholm (Švedska) – Željezničar (BiH)

(prva utakmica: Željezničar – AIK Stokholm – 0:0)

AIK i Željezničar su na “Grbavici“ očekivano odigrali utakmicu sa najmanjim mogućim brojem golova s’ obzirom da u poslednje vreme švedski predstavnik nije posebno raspoložen, a da je bosanskohercegovačka ekipa široko poznata po neefikasnim utakmicama. Tokom tog prvog duela ka oba gola upućeno je svega 16 šuteva, a golmani su morali da se ozbiljnije potrude samo 3 puta. Ako uzmemo u obzir da se i od jedne i od druge ekipe očekuje plasman bar do grupne faze nema sumnje da je ulog sada velik te će se akcije najverovatnije graditi kontra-napadima. Reč je o dve izjednačene ekipe i mislimo da ćemo imati priliku da gledamo reprizu prvog susreta.

0-2 @1,55 (0 do 2 gola na utakmici)


19:00 Bnei Jehuda (Izrael) – Trenčin (Slovačka)

(prva utakmica: Trenčin – Bnei Jehuda – 1:1)

I pored ogromne dominacije nad izraelskom ekipom Trenčin je ipak ostao na tom jednom pogotku, ali sa druge strabe i pored malobrojnih pretnji Bnei Jehuda je manje-više popravila situaciju i sada dočekuju Slovake sa prednošću gola u gostima. Nema sumnje da se od Trenčina i u Izraelu očekuje dominacija, a kako se radi o ekipi sa visokim ambicijama u Evropi treba očekivati svu ofanzivu od samog starta. Nakon fantastičnih pobeda u 2. kolu nad gruzijskim Torpedom ekipa je veoma motivisana, a mišljenja smo da će se večeras revanširati za nedostatak sreće u prvom susretu sa Bnei Jehudom. Sve u svemu golova ne b trebalo da izostane, ali mi mislimo da je granica 2-4 i više nego odlično plaćena.

2-4 @1,55 (od 2 do 4 gola na utakmici)

X2&2+ @1,65 (remi ili pobeda gostiju uz bar 2 gola)


19:00 Bran (Norveška) – Ružomberok (Slovačka)

(prva utakmica: Ružomberok – Bran0:1)

Bran je u prvoj utakmici preuzeo ulogu blagog favorita i tako došao do minimalne pobede nad ekipom koja je u prošlom kolu izbacila srpsku Vojvodinu. Iako je Ružomberok bio opasniji, tj. imao je više ozbiljnijih pretnji, Brnn je iskoristio svoj kvalitet i utakmicu okrenuo u svoju korist. Odmah po tom susretu Slovaci su odigrali prijateljsku utakmicu sa Karvinom gde su neočkivano poraženi rezultatom 3:2, dok je sa druge strane Bran pretrpeo minimalan poraz od drugoplasiranog Sarpsborga. Sve u svemu, domaćin je kvalitetnija ekipa, a ako uzmemo u obzir dug put Slovaka svakako znamo šta možemo da očekujem.

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


19:00 Levski Sofija (Bugarska) – Hajduk Split (Hrvatska)

(prva utakmica: Hajduk Split – Levski Sofija – 1:0)

Utakmica koja je dobila nadimak “Balkanski derbi“ na kraju je i pored velike neizvesnosti završena minimalnom pobedom domaćina iz Splita i to sasvim zasluženo. Levski je praktično bio nevidljiv, dok je Hajduk dominirao na svim poljima i pored 11 šuteva možda čak mogao doći i do ubedljivije pobede, ali je na kraju tak pogodak sa bele tačke u stvari pio i jedini na utakmici. Sada Levski mora da ide na sve ili ništa, imaju zaostatak i to nakon veoma nesrećnog spleta okolnosti, a sada im samo pobeda uz 2 gola razlike osigurava prolaz dalje. Male su šanse da će se Hajduk braniti, jednostavno nisu takva ekipa, a nakon pobede u prvom kolu hrvatskog prvenstva nad Lokomotivom (1:3) prepuni su motivacije. Sve u svemu nema sumnje da nas očekuje borba sa obe strane.

GG @1,95 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)


19:00 Midtjiland (Danska) – Ferencvaroš (Mađarska)

(prva utakmica: Ferencvaroš – Midtjiland2:4)

Nakon prvog duela obe ekipe odigrale su po utakmicu u svojim domaćin prvenstvima, Midtjiland je ubedljivo poražen od Brondbija (4:0), dok je pak Ferencvaroš uspeo da ostane neporažen od Puškaš Akademije (1:1) koja ulaže ogroman novac u dovođenje novih igrača. Sve u svemu, prvi duel još ništa nije rešio jer i jedna i druga ekipa imaju iskustva u preokretima tokom dvomeča. Iako je Ferencvaroš kod kuće pretrpeo poraz od 4:2, baš ta dva postinguta gola daju im nadu za mogućim poravnanjem te kasnijim odlaskom u produžetke. Svakako poseduju kvalitet za takav podvig, a nema sumnje da će baš večeras igrati na veliki broj golova, praktično na sve ili ništa. Obe ekipe su pre-ofanzivne te očekujemo veliki broj pogodaka.

3+ @1,45 (3 ili više golova na utakmici)

GG @1,50 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)


19:00 Odd (Norveška) – Vaduc (Lihtenštajn)

(prva utakmica: Vaduc – Odd0:1)

U revanš susret ekipa Odda ulazi sa minimalnom prednošću iako su u gostujućoj utakmici kao ekipa u senci na jedvite jade uspeli da zaprete i zatresu mrežu protivnika. Vaduc je bio bolji, nema sumnje u to, ali loša završnica koja ih prati iz prošle sezone i koja im je obezbedila relegaciju u drugu ligu Švajcarske uzela je danak. Danas su sasvim opravdano autsajderi, pogotovo zbog činjenice da se utakmica igra u Norveškoj, a da je Odd u prvoj ligaškoj utakmici protiv Vikinga gde su poraženi rezultatom 0:2 manje-više štedio ključne igrače, što im se ispostavilo kao preloša ideja.

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


19:00 Zarija Belci (Moldavija) – Apolon Limasol (Kipar)

(prva utakmica: Apolon Limasol – Zarija Balci – 3:0)

Apolon je već u prvoj utakmici rešio sva pitanja oko prolaska, ako ih je uopšte i bilo, a iako prednost od 3 gola teoretski nije nedostižna objektivno gledano Zarija nema toliko kvaliteta. Jedno je sigurno, nakon dominacije u prvoj utakmici, gde su imali čak 26 šuteva ka golu, Apolon će sada mešati sastav i zasigurno se očekuje da će “omladinci“ pokušati da se nametnu treneru. Zariji je sada jasno da od LE nema ništa iako su nakon prolaska Sarajeva bili puni motivacije, koju je na kraju ekipa Apolona ugasila do samog kraja. U 2. kolu domaćeg šampionata ova ekipa je na svom terenu pretrpela poraz rezultatom 0:1 od ekipe Milsami, a nakon poraza i od tiraspoljskog Šerifa (5:0) nema sumnje da ih očekuje katastrofalna sezona.

2-2 @1,70 (vođstvo gostiju na poluvremenu i pobeda na kraju utakmice)


19:00 Zira (Azerbejdžan) – Astra Đurđu (Rumunija)

(prva utakmica: Astra Đurđu – Zira – 3:1)

Astra je uspela da izbori pobedu i pored mnogobrojnih problema koji su ih zadesili ovog leta. Iako su im otišli najvažniji igrači od kojih neki od najboljih strelaca i asistenata 3 gola u mreži Zire praktično su rešila stvar, bez obzira što je jednom savladan i njihov golman. U Azerbejdžanu će nas očekivati samo formalna utakmica iako sudeći po temperamentu domaćina oni neće odusatajati. Očekuje se da odbrana Rumuna popusti, što zbog opuštensti tako i zbog silnih ataka domaćina koji ume da bude veoma nezgodan protiv bilo koje ekipe.

DA1 @1,35 (domaćin postiže gol)


19:30 Botev Plovdiv (Bugarska) – Beitar Jerusalim (Izrael)

(prva utakmica: Beitar Jerusalim – Botev Plovdiv – 1:1)

Poslednji revanš susret iz ove prve najave odigraće se između ekipa koje su u prvoj utakmici bile poprilično izjednačene utakmice i na kraju do remija sa tačno jednim golom i Beitara i Boteva. Sve u svemu, ni jedna strana nije imala osetniju terensku inicijativu i remi je verovatno i najrealniji mogući rezultat. Sada ne bi trebala iznenaditi nešto ofanzivnija igra, ali s’ obzirom da je veliki ulog u pitanju ne verujemo u mogućnost od 7+ golova.

GG @1,75 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)

P/K X @1,70 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


Kakva su Vaša očekivanja za ove utakmice? Da li mislite da ćemo videti neka iznenađenja?

Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

3 Komentari

  1. AIK-FK.ZELJEZNICAR.Jedna mala ispravka.Gostima nije imperativ grupna faza.Bez obzira na sve.oni su ostarili taj neki primarni cilj a to je prolaz u 2 predkolo EL.Sve.ostalo sto.urade je.bonus tako da mogu koliko toliko igrati rastereceno.

    • Sigurno je da nije imperativ, ali bar koliko smo mogli zaključiti iz pojedinih BiH medija od njih se očekuje da prođu i u to 3. kvalifikaciono kolo. Svakako da će biti odlično ako prođu dalje i mislimo da opet neće igrati baš toliko rasterećeno pa da im AIK da 3 gola, s’ obzirom da Željo gaji takav stil igre koji ne garantuje goleade. Hvala svakako na komentaru 😉

  2. Svakako.stoji.vasa konstatacija.I.slazem.se.da.je vas prijedlog najrealnija opcija.Mediji u BiH.malo.preuvelicavaju sve.to.Zeljo.ce.biti.vise orijentisan na odbranu svoga.gola u napadu ako sta napravi napravio je.AIK je ovu sezonu promijenio formaciju koju su godinama igrali i tu vidim neku minimalnu Zeljinu sansu jer se.ovi bas i ne.snalaze dobro u toj novoj fornaciji.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje