subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda upisala novu pobedu!

Po ko zna koji put u ovoj sezoni košarkaši Crvene Zvezde pokazali su da ukoliko ste njihov protivnik, jednostavno morate da ih shvatite ozbiljno.
Izabranici Dejana Radonjića ostvarili su 10. ovosezonsku pobedu u Evroligi, a 5. u nizu. Savladana je ekipa Makabija, i to po drugi put u ovoj sezoni.

Rezultat je bio 67:71 u korist gostiju, a najefikasniji u Zvezdi bili su Stefan Jović (14 poena, 7 asistencija) i Deon Tompson (10 poena). Značajnu partiju pružio je i startni centar Ognjen Kuzmić, koji je postigao 8 poena i uhvatio 9 lopti.
U timu Makabija, četvorica igrača imali su dvocifren broj poena. Gaudlok sa 19, Ajverson 13, Soni Vims je upisao 12, a Viktor Rad 11 poena.

Velika borba viđena je tokom cele utakmice, a iako je Makabi pred poslednju četvrtinu imao 6 poena prednosti, Zvezdini košarkaši uspeli su da se „trgnu“, i da u poslednjoj četvrtini preokrenu meč u svoju korist. Ključan detalj bila je Zvezdina odbrana u poslednjim minutima utakmice, kao i Kuzmićev skok u napadu, kojim je praktično prelomio utakmicu.

Baš kao što smo rekli u analizi pre meča, Zvezda će pobediti ako uspe da odigra odbranu na visokom nivou. Uspeli su u tome, i još jednom su „ostavili“ protivnike ispod 70 poena.
Iako je još uvek rano pričati o budućnosti, ali sigurno je da, ako nastave sa ovakvim partijama, crveno-bele možemo očekivati u TOP 8 fazi takmičenja.

Zvezda sada ima skor 10-8, i trenutno zauzima 7. mesto na tabeli, a naredni meč odigraće sa Baskoniom, već u utorak.
Makabi je na 14. poziciji, uz skor 6-12, i sledi im utakmica sa turskim Galatasarajem, koji je na programu takođe u utorak.

Pogledajte akciju Jovića i Kuzmića, koja je ujedno proglašena i za potez utakmice:

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje