subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

02:00 Chicago Bulls – Detroit Pistons

U vetrovitom gradu, 2 sata nakon ponoći po našem vremenu odigraće se u United Centru meč između Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa.

Ovo će biti drugi meč ovih rivala ove sezone, nakon što su odigrali meč u Motor cityu 7.12. Tada je slavila ekipa Detroita rezultatom 102-91. Butlerovih 32 poena bilo je nedovoljno za prevagu Bullsa, ali treba napomenuti da je to bila B2B utakmica u kojima Dwayne Wade usled 34. godine pruža nešto lošije partije (iako je u konrektnom meču imao 19pt). Klupa Bullsa je totalno podbacila jer su Isaiah Cannan i Nikola Mirotić imali 3 od 12 šut za ukupno 7pt. U redovima Detroita najefikasniji je bio Tobbias Harris sa 22pt, koji bi i danas mogao da ima pune ruke posla ukoliko njegova izmena ne nastupi. Andre Drummond je redovono dobar u duelima sa Robinom Lopezom, i tu bi mogla biti prevaga na strani Pistonsa.

Od tog meča par stvari se promenilo u ekipama, a najvažnije je da Reggie Jackson nema više toliko striktan limit minuta koji je ranije bio ograničen na 20ak, sada njegova igra dostiže i brojke do 30 minuta na uštrb Ish Smitha i Bena Udriha koji gotovo da ni ne ulazi u igru. U ekipi Bullsa Nikola Mirotić u poslednja 2 meča nije ni ulazio u igru. Prvu utakmicu je propustio zbog taktike trenera, a drugu je bio DNP zbog izostanka na treningu za koji je navodno zaboravio.

Detroit trenutno ima ispod 50% pobeda, a imaju skor 14-15 čime se nalaze ispod mesta

Andre Drummond, centar Detroit Pistonsa
Andre Drummond, centar Detroit Pistonsa

koji vodi u Plejof. Bullsi imaju 3 poraza za redom – jedan od perspektivne Minnesote, a u dvomeču sa Bucksima koje vodi Jason Kidd su bili očajni kada su postigli svega 69 poena. Prolaze kroz turbulentan period i imaju omer 13-13.

John Leuer koji igra na poziciji visokog krila je upitan za ovaj meč u redovima Pistonsa, dok je plejmejker Michael Carter Williams još uvek van stroja u redovima Bullsa, a njegov povratak je projektovan za 25.12. Za Bullse je upitan i krilni centar Taj Gibson koji je napustio igru u prošlom meču, ali se ipak očekuje da nastupi.

Projektovane petorke za večeras:

Bulls: Rajon Rondo, Dwayne Wade, Jimmy Butler, Taj Gibson, Robin Lopez

Pistons: Reggie Jackson, Caldwell-Pope, Marcus Morris, Tobbias Harris, Andre Drummond.

Usled 3 uzastopna poraza, Jimmy Butler, čiju marginu za broj poena su postavile pojedine kladionice na 24,5, moraće da povuče svoju ekipu iz letargije, a nije mu strano da postigne 25+ poena ove sezone. Da li će to biti dovoljno, i kako će Robin Lopez zaustaviti dabl-dabl mašinu Andre Drummonda, ostaje nam da vidimo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje