utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dušan Tadić najbolji strelac, a Ajaks šampion Holandije!

Sinoć je završeno prvenstvo Holandije, a sve nedoumice oko prolaska u plej-of za kvalifikacije za Ligu Evrope su razrešene. Vitese, Utreht, Herakles i Groningen igraće plej-of za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Kao što smo juče pisali, Ajaks i PSV igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, a Fejnord i AZ Alkmar za Ligu Evrope.

Reprezentativac Srbije, Dušan Tadić, prvi je strelac šampionata, a postigao je isto golova kao i fudbaler PSV-a Luuk de Jong, s tim što Tadić ima čak 7 asistencija više. Sezona iz snova srpskog reprezentativca, koji se izuzetno dobro snašao u Holandiji. Sinoć je u pobedi nad Grafšapom postigao 2 pogotka i tako stigao dotadašnjeg prvog strelca lige.

Kada su u pitanju plej-of i plej-aut, parove možete da vidite na slikama ispod, dok su Almere City i Nijmegen ispali u 1. kolu doigravanja, te ih nećemo gledati naredne sezone u prvoj, već opet u drugoj ligi. U najelitnijem rangu holandskog fudbala ima još 2 mesta, a ekipe koje su u četvrtini finala plej-auta se bore za ta dva mesta. Reč je o šest ekipa iz drugog ranga i 2 ekipe iz prvog ranga.

Ajaks je titulom šampiona države u svoju vitrinu dodao 34. titulu ovog zvanja, dok je ove sezone osvojio i Kup, tako da može da se pohvali duplom krunom.

Iz druge lige je u prvu direktan plasman obezbedio Tvente.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje