ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

3×3 reprezentacija Srbije ponovo šampion Evrope!

Muška 3×3 reprezentacija Srbije ponovo je postala šampion Evrope! Naš nacionalni tim osvojio je treće uzastopno evropsko zlato, pošto je na Evropskom prvenstvu koje se održava u Parizu pobedio Litvaniju – 20:14.

Četvrtfinalni meč protiv reprezentacije Francuske bio je “zagravanje” za osvajanje titule. Srbija je savladala “trikolore” rezultatom 20:17, a meč je naša reprezentacija u najvećem delu kontrolisala i privela usešno kraju. Najefikasniji u našem timu bio je Majstorović sa 9 (2), a pratili su ga Vasić sa 7, te Ratkov i Pašajlić sa po 2 postignuta poena.
Polufinale je bila repriza polufinala iz Tokija sa Olimpijskih igara – ponovo isti protivnik, neugodna reprezentacija Rusije. Ipak, ovoga puta se nije ponovi scenario iz Tokija, jer je naša ekipa izuzetno kvalitetnom igrom (naročito u odbrani) savladala rivala, rezultatom 18:13. Ovoga puta najefiksniji u redovima Srbije bio je Pašajlić sa 8 (2), dok je Vasić postigao 4, a Ratkov i Majstorović po 3 poena.

U finalnom meču su se sastale zaista dve najkvalitetnije ekipe na turniru – Litvanija i Srbija. Podsećamo da je poslednji meč istih rivala bio u polufinalu Evropskog prvensta u Debrecinu 2019. godine, gde je Srbija slavila. Ipak, meč najbolje dve ekipe na turniru je bio sve osim izjednačene borbe rivala. Srbija je od prvog minuta nametnula svoj ritam i samo posle prvih par minuta u kojoj je bila izjednačena borba, usledila je dominacija Srbije koja je iz minuta u minut uvećavala svoju prednost za konačnih 20:14. Vasić i Pašajlić su bili najefikasniji sa po 8 postignutih poena, Ratkov je ubacio 4, dok je Majstorović bio bez poena u ovom meču.
Miroslav Pašajlić je, iako novajlija u timu, proglašen za MVP igrača čitavog turnira, što dokazuje kvalitet koji poseduje. Ovom titulom muška seniorska 3h3 reprezentacija Srbije završila je ovu sezonu na najbolji moguć način i popravila utisak sa Olimpijskih igara. Podesćamo da su uz ekipu sve vreme bili treneri Marko Ždero i Danilo Lukić, uz fizioterapeuta Stojana Subašića, i selektora muških 3h3 reprezentacija Srbije Gorana Vojkića.

IZJAVE
Dejan Majstorović

– Osvojili smo po treći put Evropsko prvenstvo, a utisci su fenomenalni. Juče smo posle loše odigranog basketa izgubili od Ukrajine i mislim da je upravo taj poraz i bio dobar po nas – dobili smo jedan šamar. Danas smo igrali mnogo bolje i znali smo da ćemo odbranom osvojiti turnir. To smo i uradili jer smo primili 17, 13 i 14 poena. Vasić je rešio finale sa dve “dvojke”, a potom je Pašajlić uzeo stvar u svoje ruke i isprobijao Protivničku obranu, tako da su njih dvojica odigrali pre svega sjajno u napadu, a svi zajedno smo igrali perfektno u odbrani i zasluženo osvojili zlatnu medalju treći put zaredom.

Aleksandar Ratkov

– Prezadovoljan sam nakon finala. Nismo imali puno vremena za trening, ali mislim da smo pokazali da smo tim i svako je dao maksimum. Držali smo se zajedno i rezultat nije izostao. Atmosfera je bila sjajna i bilo je zaista uživanje igrati pred našim navijačima u ovom prelepom ambijentu. Drago mi je da smo pokazali karakter i da smo uzeli zlato.

Miroslav Pašajlić

– Ceo turnir bio izuzetno težak, a mi smo se kao ekipa okupili samo nekoliko dana pre njega. Nov je tim i prvi put smo igrali zajedno. Zahvalio bih se svima u Srbiji koji su nas pratili, svim ljudima u Parizu koji su došli da nas podrže, jer smo imali stvarno ogromnu podršku. Takođe bih se zahvalio celom stručnom štabu – Žderu, Lukiću, Subašiću i Vojkiću, koji su bili sa nama i pomogli nam na ovom putu, kao i Košarkaškom savezu Srbije za podršku i uslove za pripreme. Ipak, najveću zahvalnost dugujem svoji saigračima.

Mihailo Vasić

– Hvala svima na podršci, dali smo sve od sebe i popravili smo rezultat sa Olimpijskih igara. Nadam se da ćemo uz uslove koje smo imali tokom priprema i za Olimpijske igre, ali i za ovo prvenstvo, nastaviti da osvajamo medalje.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje