petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: ČEŠKA – ENGLESKA (najava meča i predlog za klađenje)

Češka i Engleska sastaće se večeras od 21 sat u okviru 3. kola grupe D na stadionu „Wembley“ u Londonu, a ove dve reprezentacije se bore za prvo mesto, jer su obe i matematički osigurale prolaz dalje.

Prvi iz grupe D igraće protiv 2. iz grupe F, a drugi iz grupe D, igraće protiv 2. iz grupe E, što znači da će zapravo prvoplasirana ekipa da igra protiv vrlo teških rivala, kao što su možda čak i Nemačka ili Portugal, dok bi drugoplasirana ekipa mogla da ima znatno lakšeg rivala, iz grupe gde su Švedska, Slovačka, Španija i Poljska.

Česi su sjajno započeli šampionat Evrope, pobedili su Škotsku 2:0, potom su sa Hrvatskom odigrali 1:1, iako su prvi dali gol. Imaju 4 boda i obezbedili su plasman dalje što je sjajan rezultat, svakako, a Patrik Schick je naprosto eksplodirao i igra fenomenalno za reprezentaciju. Lukáš Provod neće biti u sasatvu, dok će Česi imati gotovo nepromenjen sastav, jedino je moguće da će do Tomasa Souceka igrati Alex Kral ili Tomas Holes. Očekuje se da Shick bude jedini u napadu.

Englezi su bleda senka onoga što bi mogli da budu, ako gledamo igrački kadar, ali nas to i ne čudi u velikoj meri. Protiv Hrvatske su došli do pobede od 1:0, a protiv Škotske nisu uspeli da daju gol, tako da imaju takođe 4 boda uz gol razliku 1:0. Za Englesku neće igrati Dean Henderson, dok su Ben Chilwell i Mason Mount van tima zato što su došli u kontakt sa Billy Glimour-om na utakmici sa Škotskom, testirani su negativni na COVID-19, ali ostaju u izolaciji. Svakako da Southgate ne može biti zadovoljan rezultatom iz prošlog kola i moraće da napravi neke izmene, možda će Jack Grealish da startuje, a bio bi red i da Jadon Sancho dobije adekvatnu priliku. Verovatno se u startnih 11 vraća i Harry Maguire.

Ono što nam izaziva sumnju jeste to da će Englezi možda da taktiziraju. Česi, u slučaju remija, ili pobede, završavaju 1. u grupi i idu na Portugal ili Nemačku, sva je prilika. Sa druge strane, Englezi bi sa 2. pozicije imali znatno lakšeg protivnika i pitanje je hoće li Southgate da taktizira. Naše mišljenje je da velike evropske reprezentacije to ne treba da rade, jer svakako, ako žele da dođu do titule, treba da pobede i dosta jače selekcije od sebe, a ne taktiziranjem i izbegavanjem kvalitetnih selekcija da dolaze do naredne faze. Ipak, mi danas predlažemo kontra hendikep na Češku, koji će biti dobitan ako Česi pobede, odigraju nerešeno ili izgube maksimalno golom razlike. Verujemo da imaju kvalitet za to, što su i pokazali, a i ukoliko Englezi budu slavili, ne verujemo da će to da bude ubedljivo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje