četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svetsko prvenstvo 2022: Australija – Danska (najava i prognoza meča)

Od 20. novembra do 18. decembra odigraće se Svetsko prvenstvo u Kataru, gde će se takmičiti 32 tima za titulu planetarnog šampiona. U najavama ćemo pokušati da vam ulepšamo gledanje prvenstva, kao i da vam pomognemo da odaberete prave predloge za klađenje.


AUSTRALIJA – DANSKA

AUSTRALIJA je pred početak Mundijala bila najveći autsajder u Grupi „D“ u konkurenciji – Francuza, Danaca i Tunižana, te malo ko im je davao šanse za eventualni prolazak u 1/8-finala.

Pritom, veoma slabo su i započeli Svetsko prvenstvo, jer su u uvodnom kolu pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz od aktuelnog svetskog šampiona, Francuske (4:1) u utakmici u kojoj su bili apsolutno slabiji tim na terenu.

Ipak, drugo kolo im je donelo pomalo iznenađujuću minimalnu pobedu protiv Tunisa (1:0), kada su postigli pogodak sredinom prvog poluvremena i dosta solidnom defanzivom sve do kraja susreta su i zadržali tu prednost, odnosno osvojili sva tri boda.

Samim tim, uoči poslednjeg kola popularni „Sokerosi“ su dospeli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini, jer su trenutno u povoljnijoj situaciji od Danaca, a pogotovo od Tunižana.

Probleme sa povredama imaju – N.Atkinson (defanzivac).

Očekivana postava (4-4-2) – M.Ryan –  F.Karacic, H.Souttar, K.Rowles, A.Behich – M.Leckie, J.Irvine, A.Mooy, R.McGree – C.Goodwin, M.Duke

DANSKA je pred start Svetskog šampiona u Kataru za mnoge bila „siguran putnik“ u nokaut fazu, a čak su ovu selekciju predviđali i za pobednika grupe, bez ozbira što je u istoj i trenutni prvak – Francuska.

Jednostavno sjajne partije u okviru kvalifikacija, zatim i u Ligi Nacije, a kada se na to doda i polufinale prethodnog Evropskog prvenstva, nema dileme da je bio opravdan veliki optimizan u taboru skandinavske selekcije.

Ipak, samo remi bez golova na otvaranju turnira protiv Tunisa, a zatim i poraz od Francuza (2:1), doveli su Dansku u dosta nepovoljnu situaciju uoči poslednjeg kola grupne faze.

Uprkos tome, i dalje imaju sudbinu „u svojim rukama“, odnosno za prolazak u 1/8-finala im je prevashodno neophodan trijumf protiv Australije kako bi ih bodovno pretekli, kao i da Tunis ne savlada Francusku sa najmanje dva gola razlike (što je zaista nerealan scenario).

Probleme sa povredama imaju – T.Delaney (vezista).

Očekivana postava (4-4-2) – K.Schmeichel – J.Andersen, S.Kjaer, A.Christensen – R.Kristensen, P.Hojbjerg, C.Eriksen, J.Maehle – R.Skov Olsen, M.Damsgaard – K.Dolberg

 

Mišljenje urednika: Direktan duel između Australije i Danske doneće odluku o drugom učesniku 1/8-finala Svetskog prvenstva, ukoliko izuzmemo veoma nerealan scenario u kojem Tunis dolazi do pobede protiv Francuske, kao i da im rezultat između Australijanaca i Danaca „ide na ruku“, pa da preko bolje gol razlike naprave šokantan scenario u ovoj grupi. Ipak, tako nešto je izuzetno teško izvodljivo, te je glavni fokus upravo usmeren ka susretu Australije i Danske. „Sokerosima“ svakako odgovara i nerešen rezultat, dok je evropskoj selekciji neophodna pobeda. Stoga, očekujemo inicijativu Danske od samog starta utakmice, dok će Australija biti prevashodno defanzivo orijentisana i pokušaće da bude opasna po gol rivala preko kontranapada i prekida. Svakako ogroman ulog za obe reprezentcije, koje će bez dileme pružiti svoj maksimum, a mi prednost dajemo selekciji Danske koja je prema našem mišljenju uigraniji i kvalitetniji tim, kako timski tako i individualno od svog narednog rivala.

 

Glavni sudija – M.Ghorbal (Algeria)

Predlog za tipovanje – 2 / @1.55

Utakmica je na programu u sredu sa početkom od 16h na stadionu „Al Janoub“ u Al Vakri.

ODLIČNE KVOTE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KLADIONICI MAXBET!

 


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje