subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Argentina treći put u istoriji osvojila „boginju“

Ako ste sinoć propustili finale Svetskog prvenstva, onda ste svakako propustili jedno od najboljih finala u istoriji. Sve je počelo u 23. minutu, kada je Mesi postigao gol sa bele tačke, iako je dosta škakljivo pitanje toga da li je penal uopšte i postojao. Nakon 13 minuta, prednost je duplirana, a strelac je bio Di Maria. Tada je delovalo da je sve na strani Argentine, od igre, kontrole lopte, poseda, i tako dalje.

Francuzi dugo nisu šutirali ka golu protivnika, tačnije, celo prvo poluvreme nisu uputili šut ka golu Argentine. Tako je bilo i u drugom poluvremenu, gde su Argentinci krenuli da diktiraju tempo, ali su Francuzi u jednom momentu okrenuli igru na svoju stranu, te su izmene Comana i Camavinge, ispostaviće se kasnije, bile pun pogodak. Najpre je načinjen penal nad Kolo Muanijem, koji je realizovao najbolji strelac Francuske, Mbappe. Isti igrač je samo minut kasnije postigao spektakularan pogodak za 2:2 i za ogroman šok za sve na stadionu, te su se igrali produžeci.

Kod produžetaka je pitanje uvek isto, da li timovi idu na penale, ili će probati da reše pitanje pobednika i ranije. Mesi je uspeo da postigne pogodak za 3:2, ali je onda Mbape iznudio penal, tačnije, lopta je pogodila u ruku reprezentativca Argentine, a najbolji strelac Francuske je sa bele tačke postigao gol za 3:3.

Igrali su se penali, a bolji su bili Argentinci, koji su postigli 4 gola, dok su Francuzi ostali na svega 2. Argentina je tako treći put u svojoj istoriji uspela da osvoji popularnu „boginju“.


Slika: Printscreen (YouTube)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje