petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cedevita vs Igokea (21. Novembar)

Košarkaši Cedevite Olimpije odigraće u nedelju u areni Stožice utakmicu protiv Igokea. Meč je na progrmau od 19:00.

Slovenačka ekipa igrala je u petak utakmicu na Kanarskim ostrvima koju je tesno izgubila, dok je Igokea bila slobodna 10 dana i ulazi odmorna u ovaj meč.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: „Igokea je snažna ekipa koja je vrlo dobro sastavljena, sa mnogo iskusnih, visokih i jakih igrača koji igraju fizičku košarku. Poslednje dve nedelje smo puno putovali, tako da u nedelju moramo da igramo najbolje. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za meč. Moramo da diktiramo ritam, igramo snažno i sa velikim intenzitetom “.

Bajić Dragan, trener Igokee: „Prvo što moram da kažem je to da utakmicu ABA lige nismo igrali 22 dana, slijedi nam Cedevita Olimpija. To je stvar koja nas sigurno remeti, a svima je poznato da su avgust i septembar vrijeme za treniranje, a novembar je mjesec kad se igraju utakmice. Igrom slučaja mi u septembru nismo igrali utakmice, a desilo nam se i u novembru nismo igrali neke utakmice.  Igramo protiv tima koji zaslužuje svaki respekt, kako individualnim kvalitetima tako i igrom koju prikazuju, kako u Evrokupu tako i u  ABA ligi. Tim koji je dobro pokriven jako kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Tim koji je jako potentan pogotovo u napadu, daju po 13 trojki u prosjeku po utakmici, a ništa manje i u defanzivi gdje posjeduju određeni kvalitet. Opet ponavljam da smo dugo u trenažnom procesu i bez utakmica i da je teško naći motiva samo za treninge. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremili smo se za ovu utakmicu koliko smo bili u mogućnosti. Nadam se da će moji igrači i na kraju moraju, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, dati svoj maksimum pogotovo kada je odbrana u pitanju i pokušaćemo Cedevita – Olimpiju svesti na što manji broj poena, a ako nam se ukaže i promil šanse da ćemo je znati iskoristiti.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje