nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Da li favoriti pobeđuju?

Danas su na programu 3 meča regionalne ABA lige.

Program otvaraju od 17h Zadar i Partizan. Obe ekipe imaju po jednu pobedu i 2 poraza u dosadašnjem delu šampionata. U poslednjih 5 duela u dvorani Krešimir Ćosić, tri su bila pobede Zadra.

Trener Partizana izjavio je pred meč: ABA liga je drugo takmičenje u odnosu na Evrokup, daćemo svoj maksimum da pokušamo da pobedimo. 

U Evrokupu crno-beli su bili bez usluga Čakarevića, dok su Andrić i Veličković igrali sa skraćenom minutažom.


19:00 Mornar – FMP

Beograđani su bili dostojan rival Cedeviti i Partizanu od kojih su izgubili, a porazili su MZT sa 28 razlike. Zahvaljujući toj ubjedljivoj pobjedi FMP je, trenutno, na šestom mjestu tabele ABA lige, dok je Mornar, zbog ubjedljivog poraza od Mege, na posljednjem, dvanaestom mjestu, iako ima isti skor kao FMP.

Trener Mornara je izjavio: Naš prvi zadatak jeste da zaustavimo, koliko je to moguće, Čovića, da spriječimo ili svedemo na manju mjeru njegove koševe i asistencije kojima razigrava saigrače. Naravno, ne potcjenjujemo ostale igrače FMP-a, naprotiv, ali on je motor tima.“


21:00 Cibona – Cedevita

Imamo određenih problema. Ova dva putovanja u zadnjih 7 dana su ostavila traga, ali to sada nije važno. Kad utakmica počne sve moraš zaboraviti”, smatra strateg Cibosa.

„Hvala Bogu da postoji taj derbi i da će bit puna dvorana. Igrači će biti motivirani, u to ne sumnjam. Mi smo u nizu od dva poraza i moramo što prije taj niz prekinuti“, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje