nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Derbi u Morači između Budućnosti i Mornara

Četiri meča u sedam dana – takav je ritam košarkaša Budućnost Volija nakon prinudne pauze i epidemije koronavirusa u klubu.

Nakon dvije velike i važne pobjede na početku serije, nad Crvenom zvezdom u ABA ligi i Ulmom u Evrokupu, sinoć je došao i prvi poraz, srećom po „plave“ bezbolan, jer je plasman u Top 16 fazu osiguran u Njemačkoj.

Duel sa Metropolitenom je, međutim, pokazao kako naporan ritam, nakon prekida treninga i takmičenja, može da utiče na ekipu, jer se, recimo, ne pamti kada su igrači Budućnosti na svom terenu i svojim koševima pogodili samo jednu trojku.

Ali, ovo je dio sezone u kome nema ni vremena za odmor i dodatni rad, nova utakmica je u nedjelju, derbi ABA lige, sa Mornarom u Podgorici.

Budućnost neporažena, Mornar sa samo jednim porazom – dokaz snage i kvaliteta crnogorskih klubova.

Crnogorska košarka je dostigla top nivo„, kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Sredinom decembra igramo za prvo mjesto u ABA ligi, što je znak da Budućnost ima kontinuitet, a da je Mornar narastao„.

Za razliku od Budućnosti, Mornar je od srijede u pripremama za duel u Podgorici, i to nakon efektne evropske pobjede nad Metropolitenom, kojom je došao na korak od druge faze Evrokupa.

Nama je to četvrta utakmica u sedam dana, Mornar je tu u prednosti. Oni su veoma opasni, ali bićemo spremni. Želimo da još jednom pobjedom potvrdimo naše dosadašnje rezultate, posebno velike pobjede nad Partizanom i Crvenom zvezdom, te da nastavimo niz u ABA ligi„, rekao je Mijović.

Budućnost je odlična ekipa, sjajno ukomponovana i vođena, o čemu govore i rezultati. Zaslužuje maksimalan respekt, ali i mi smo ove godine napravili ekipu sa jasnim ciljem i najvećim ambicijama. I kada želite da ih ostvarite, to možete samo velikim pobjedama, protiv velikih ekipa, a to jeste Budućnost„, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Uz veliki respekt prema rivalu, Pavićević je naglasio da će pristup njegovog tima biti pun samopouzdanja i vjere u sopstveni kvalitet.

Moramo da poštujemo svakog protivnika, a posebno ovako kvalitetnog, ali moramo da vjerujemo da možemo, jer samo tako zaista imamo šanse da ostvarimo ono što želimo. Očekujem veliku utakmicu, žao mi je samo što neće biti navijača da uživo gledaju još jednu uzbudljivu utakmicu između Budućnosti i Mornara„, rekao je Pavićević.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje