petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Iako su ih oba puta dobili, trener poziva na oprez!

Trener košarkaša Budućnosti – Aleksandar Džikić naglasio je da je FMP vrlo ambiciozan tim uoči početka četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

Budućnost kao 3. nakon regularnog dela sezone igra protiv ekipe koja je zauzela 6. mesto, imaće prednost domaćeg terena u seriji na 2 pobede, koja počinje u subotu u Podgorici.

FMP je maksimalno iskoristio to što je imao jedan meč nedeljno, ali to ne menja činjenicu da je reč o timu koji je vrlo radan, agresivan, aktivan i podvlačim – vrlo ambiciozan. Oni će prihvatiti ulogu autsajdera veoma rado. Ne predaju se, nemaju respekta, ako izađeš ‘drugačije glave’, osim da igraš protiv ekipe koja hoće da se takmič,i samo možeš da kreiraš probleme”, kazao je Džikić.

Budućnost je oba puta ove sezone pobedila Pantere 82:72 u Podgorici, i 79:77 u Železniku.

Nikada nije lako pobediti isti tim više puta u toku jedne sezone”, rekao je Džikić.

Sezona koja ulazi u finiš bila je veoma specifična i puna problema za Budućnost – počelo je sa Danilom Nikolićem, nastavilo odlaskom Willeya, koronavirusom, pa teškom povredom Reeda, a na kraju stiglo je i “masovno” trovanje prošle nedjelje.

Ima stara izreka – čovek planira, Bog mu se smeje. Mi smo imali toliko pehova, pričali smo o njima, pa su ljudi komentarisali da stalno kukamo. Prestali smo da pričamo, samo iznosimo činjenice. Svi igrači nisu 100 %, ali i od njih očekujem da daju sve od sebe da pomognu timu da pobedi. Nekada moraš da radiš ono što je dobro za tim, a ne za tebe”, izjavio je Džikić.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje