utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Igokea otvara sezonu protiv pojačanog Mornara

Košarkaši Mornara sezonu u ABA ligi otvaraju protiv Igokee u Laktašima.

Za izabranike Mihaila Pavićevića start sezone dolazi u nezgodnom momentu zbog serije povreda, od kojih najtežu ima mladi Slovenac Luka Ščuka kojem su stradali ligamenti kolena.

Nadamo se uspješnom početku sezone, iako je protivnik veoma kvalitetan. Nakon „velike četvorke“ regionalnog takmičenja, Igokea je najkvalitetnija, ima po minimum dvije ozbiljne opcije na svakoj poziciji. Tako da nepoznanica skoro da nema, odlično se poznajemo„, rekao je Pavićević.

U odnosu na prošlu sezonu, u Baru sada nema Seada Šehovića, Tejlora Smita, Aleksandra Lazića, Strahinje Mićović, Marka Jeremića, Nemanje Gordića, Gligorija Rakočevića, Vila Mozlija…

Nova imena su Petar Vujačić, Marko Kovačević, Embake Đong, Fets Rasel, Antonio Vranković, Luka Ščuka, Marko Pecarski, Sidiki Kone i Džastin Pirs.

Ključevi igre Mornara biće u rukama Vladimira Mihailovića, iza kojeg je fenomenalna prošla sezone i odlično leto sa reprezentacijom.

Igokea je prošle sezone igrala četvrtfinale ABA lige, gdje je eliminisana od Cedevita Olimpije.

U prvom kolu nam stižu prijatelji iz Bara. Pogodilo se da prvo kolo igramo u Laktašima, a sigurno je da respektujem rad kolege Pavićevića i Mornar koji je zadržao kostur tima i doveo neke mlađe i talentovane igrače. Ima tu jako kvalitetnih pojačanja. Moramo da obratimo pažnju na vanjsku liniju Barana i da defanzivno budemo na nivou. Jer, kada je odbrana prava, onda i napad funkcioniše kako treba“, kazao je trener Igokee Dragan Bajić.

Duel u Laktašima je u subotu od 16 sati.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje