petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda ima trening meč na otvaranju sezone

Košarkaši Crvene zvezde mts otvaraju novu sezonu utakmicom protiv ekipe MZT Skoplje Aerodrom u subotu u hali „Aleksandar Nikolić“.

Utakmica koja za crveno bele otvara regionalno takmičenje igra se od 20 časova.

Tim Crvene zvezde sa nekolicinom novajlija (Nedović, Petrušev, Ilić, Raduljica, Bentil, Adams, Martin, Holland) i novim trenerom Vladom Jovanovićem svoju premijeru imaće protiv povratnika u društvo najboljih i najbolje ekipe Severne Makedonije ekipe MZT Skoplje Aerodrom.

Šampiona te zemlje i prošlosezonskog finalistu ABA2 lige predvodi Aleksandar Petrović 50-godišnji trener koji je tokom svoje karijere vodio gotovo sve ekipe iz te zemlje. Trojica stranaca u timu koji mahom čine igrači iz  Makedonije su Amerikanci Maksvel i Mekafri, kao i našoj javnosti dobro poznati srpski košarkaš Strahinja Mićović.

Ovo će biti 13.meč u regionalnoj ligi dva kluba, trenutno je 11-1 za crveno bele.

Pred ovaj meč trener Vlada Jovanović kaže: „Počinje sezona i na otvaranju igramo protiv ekipe MZT-a koja je između dve sezone ojačala svoj roster u kome se nalazi puno iskusnih igrača. Ekipa koju shvatamo maksimalno ozbiljno. Međutim, znamo šta radimo, naše ambicije se znaju, igramo na domaćem terenu. Želimo da nametnemo naš ritam od samog starta i da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima, koje pozivam da dođu u subotu uveče u halu i pruže momcima podršku na startu sezone“ rekao je trener crveno belih.

Kapiten Branko Lazić: „ Odigrali smo tokom pripremnog perioda nekolicinu utakmica sa prvim i osnovnim ciljem da se što bolje uigramo i pripremimo za početak sezone.  Naši ciljevi u ABA ligi se znaju, ali zaista moramo da idemo utakmicu po utakmicu jer nas očekuje izuzetno naporna sezona sa velikim brojem utakmica. Želimo da odigramo dobar meč protiv iskusnog tima, povratnika u ligu, da se predstavimo našim navijačima na premijeri i zabeležimo pobedu“ rekao je Lazić.

Nakon utakmice u Beogradu, tokom sledeće nedelje sledi i premijera u Evroligi protiv aktuelnog šampiona Anadolu Efesa, a već u drugom kolu ABA lige sledi još jedna utakmica u Beogradu protiv ekipe Budućnosti.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje