utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Mega desetkovana gostuje Partizanu

U četvrtak 20. januara od 17 časova Mega Mozzart će u okviru zaostale utakmice 13. kola ABA lige gostovati Partizanu NIS. Utakmica će biti odigrana u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu, a trener Mege Vladimir Jovanović nažalost praktično neće moći da računa na kompletnu startnu postavu.

Naime, zbog povreda i bolesti Jovanović neće moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandera Balcerovskog, a u sastavu neće biti ni Aleksa Uskoković koji je u Megu prešao posle 27. decembra, kada je bio prvobitni termin utakmice, pa shodno propozicijama regionalnog takmičenja, neće moći da nastupi na utakmici u četvrtak.

Takođe, za utakmicu protiv Partizana su upitni Nikola Jović i Mladen Vujić koji se posle preležanog Kovida-19 još uvek nisu našli u punom trenažnom procesu, pa će iz svih navedenih razloga po prvi put ove sezone u sastavu Mege biti Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora Andrej Mušicki i Ahmet Jonović.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Partizana istakao da će ova utakmica biti veliki izazov za njegov mladi i neiskusan tim:

– Dolazak Željka Obradovića ne znači mnogo samo za Partizan već za celu košarku u regionu i samim njegovim dolaskom Partizan je istakao najviše ciljeve u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov. Nažalost, moram da istaknem da je ne čekamo u najboljem mogućem raspoloženju, gotovo tri pune sedmice imamo problem sa Kovidom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno. Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izađu iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem mogućem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti.

Mega Mozzart utakmicu protiv Partizana dočekuje sa skorom od šest pobeda i sedam poraza dok Partizan ima skor 13-2. Mega i Partizan su se do sada sastali 16 puta u regionalnom takmičenju uz skor 14-2 za Partizan, a poslednji susret u regionalnom takmičenju je bio u 23. kolu prošle sezone kada je Partizan slavio u Hali sportova Ranko Žeravica sa 88:98.


Izvor: KK Mega

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje