utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Mlada Mega želi da se nadmeće u Podgorici

Posle odličnih nastupa u drugom delu sezone i istorijskog niza od devet pobeda na deset uzastopnih utakmica, košarkaši Mega MIS-a će učestvovati u plej-ofu ABA lige prvi put od 2016. godine.

Protivnik u četvrtfinalu je ekipa Budućnosti VOLI koju je pre sedam godina Mega savladala u polufinalu, a prva utakmica je na programu u petak 28. aprila od 18 časova u Hali Morača u Podgorici. Sastav iz Podgorice, kao trećeplasirani na tabeli sa učinkom 18-8, ima prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na dve pobede po sistemu 1-1-1.

Mega MIS je mesto u doigravanju izborila kao šestoplasirana sa učinkom 12-14, a trener Marko Barać je istakao zadovoljstvo ostvarenim u ligaškom delu.

 – Kao daleko najmlađi tim u ligi, sa prosekom oko 20 godina, zauzeli smo šesto mesto što je izuzetan rezultat. Ponosan sam na to gde je ovaj tim bio i kako su igrači izgledali u avgustu, septembru, oktobru, kako su izgledali i u drugom delu sezone i kako izgledaju sada. Mnogo lepih stvari se desilo zbog individualnog i timskog napretka ekipe. Pali su rekordi, najveći niz u istoriji kluba koji je u prošlosti itekako imao izvanredne rezultate. Želim da se zahvalim menadžmentu kluba na svim uslovima koje su nam obezbedili da bi do toga došlo, svim zaposlenima u klubu. Zahtevna smo grupa i nije nas lako podržavati i biti sa nama sve ovo vreme. Čestitam im na tome.

Osvrnuo se i na predstojeći izazov proti Podgoričana.

 – Kruna sezone, veliki izazov, zadovoljstvo za sve nas. Igramo protiv ekipe Budućnosti koja je izvanredan tim i koja je doselekcijom podigla individualni kvalitet, napravila tim koji ima igrače sa mnogo poena u rukama, sa iskustvom iz Evrokupa i Evrolige. Zahtevna serija je pred nama, pa tako i prva utakmica. Igra se na njihovom terenu, vrlo smo svesni kako je nezgodno igrati u Morači, teško se odnose pobede i spremili smo se dobro da probamo da dođemo do iznenađenja, 

Izvor: Mega

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje