subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Mornar Bar vs FMP (17:00)

Košarkaši Mornara nakon istorijskog plasmana u drugu fazu Evrokupa, takmičenje nastavljaju u ABA ligi. Barani u nedelju (17:00h) u 11. kolu u „Topolici“ igraju protiv FMP-a.

Iako je plasmanom u TOP 16 Evropkupa napravljen najbolji rezultat u istoriji kluba, ABA liga ostaje prioritet. To kaže i trener ekipe, Mihailo Pavićević.

Došlo je do jednog emotivnog pražnjenja posle zaista sjajnog rezultata, kojeg smo postigli u Evrokupu i plasmana u drugi krug. Međutim, treba da budemo svjesni da je ipak nama prioritet ABA liga. Na svu sreću za sada sve utakmice smo shvatali na pravi način – nijesmo dijelili protivnike na slabije i jače. I upravo iz tog nekog pristupa napravili smo rezultat koji sad imamo„, kaže Pavićević.

Naredni protivnk je FMP – ekipa iz Beograda je u dosadašnjem dijelu šampionata upisala dvije pobjede, ali Pavićević je oprezan.

Dolazi nam u goste jedna ekipa koja već godinama igra prepoznatljivu košarku. To je skup talentovanih, mladih igrača, koji igraju sa velikom energijom. Ove godine malo je ta ekipa promijenjena, ima nekoliko iskusnih igrača, tu prije svega mislim na Filipa Čovića koji je sigurno jedan od najboljih plejmejkera i koji daje jedan kvalitet ekipi FMP-a„, hvali rivala trener Barana.

Mornar je u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvario sedam pobjeda, uz dva poraza.

Moramo da budemo maksimalno fokusirani na utakmicu, ne smijemo misliti – lako ćemo. Nema lake utakmice u ABA  ligi. Biće možda meni najteži problem da igrače spremim za tu utakmicu, da uđu sa maksimalnom koncentracijom i maksimalnim htjenjem. Jednostavno da od prvog minuta nametnemo ritam koji nama odgovara i da dobrom i pametnom igrom ne dozvolimo ekipi FMP-a da se razigra i da još jednim trijumfom držimo mjesto gore, u vrhu tabele„, poručio je Pavićević.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje