subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA najava: Mega vs Budućnost (12:00)

U nedelju 20. decembra od 12 časova Mega Soccerbet će u okviru 11. kola ABA lige dočekati ekipu Budućnost VOLI koja do sada nije zabeležila poraz u regionalnom takmičenju.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića se trenutno nalaze pri vrhu tabele sa sedam pobeda i tri poraza, te će utakmica protiv Budućnosti imati veliki značaj za obe ekipe. Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Budućnosti izjavio da njegova ekipa mora da odgovori protivniku pre svega čvrstinom u odbrani:

– Očekuje nas utakmica protiv veoma jake ekipe koja u dva takmičenja pravi dobre rezultate. U Evrokupu su već ostvarili plasman u Top 16 dok su u ABA ligi do ovog trenutka jedini neporažen tim. Napravili su veoma važne korake pošto su u Beogradu dobili oba derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobro su izbalansirani između spoljašnje i unutrašnje linije, kao i između domaćih i stranih igrača. Imaju odlične crnogorske igrače koji čine jezgro tima, a stranci su pažljivo selektirani i čine pravu podršku ekipi. Čeka nas jako teška i intezivna utakmica. Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstinom u odbrani, što bi moglo da bude ključno. Ukoliko uspemo da uspostavimo našu odbranu i da iskontrolišemo napad Budućnosti i njihov ofanzivni skok, verujem da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu, izjavio je trener Mege.

Uoči meča u Beogradu, trener Budućnosti, Petar Mijović kazao je da riječ o talentovanoj i atipičnoj ekipi.

Sigurno jedno od najzahtjevnijih gostovanja u ligi. Mega je jedna izuzetno talentovana ekipa, kojoj su dodati igrači koji svojim iskustvom značajno doprinose da igra bude na većem nivou. Jako atipična ekipa, u smislu da mnogo koriste otvoreni teren, opet na atipičan način, jer dosta tih kontranapada otvaraju sa visokom igračima u prenosu – Simonovićem, Petruševom, koriste njihov talenat, njihovu brzinu da sa njima prenesu loptu, uđu u rane „pik en rol“ situacije, što je izuzetna prednost. Naravno imamo svoje adute i kvalitete, ali mislim da ovoga puta – kao u nekim važnim utakmicama ispred ove – moramo biti na maksimumu što se tiče fokusa i koncentracije 40 minuta. Moramo da umanjimo njihov kvalitet na otvorenom terenu, kvalitet ofanzivnog skoka, kvalitet u kom svih pet  igrača, koji su na terenu dolaze do izražaja. Sa druge strane, mislim da naše iskustvo u ovom momentu – ukoliko budemo adaptirani na intenzitet igre – može da bude naša ključna prednost. Očekujem da odgovorimo, da budemo na visokom nivou i jedino tako možemo da se nadamo pobjedi u Beogradu koja je naša cilj „, kazao je Mijović.

Posle 10 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet je trenutno na trećem mestu sa skorom 7-3 dok je Budućnost neporažena u dosadašnjih sedam odigranih duela. Ove dve ekipe su se do sada sastale 16 puta u ABA ligi uz skor 12-4 za Budućnost. U prošlom kolu Mega je izgubila na gostovanju od Partizana NIS sa 79:77 dok je Budućnost slavila u Podgorici protiv Mornara sa 81:74.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje