subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Nakon važne pobede u Evropi, žele nastavak u regionalnom takmičenju

Nepunih 12 sati nakon pobede u Evorkupu, košarkaši Cedevite Olimpije krenuli su iz Ulma u Split, gde će u petak od 20 časova gostovati u okviru 20. kola regionalne lige.

Cedevita Olimpija uspela je da uhvati pobednički ritam. Košarkaši Ljubljane savladali su u sredu u nemačkom gradu Ulmu domaći ratiopharm Ulm rezultatom 104:96 u meču 13. kola 7DAIS Evrokupa i tako zabeležili treću uzastopnu pobedu, drugu u Evropskom kupu. Jutro nakon slavlja u Ratiopharm Areni, ekipa je već krenula put Dalmacije, gde će u petak od 20 časova dočekati 20. kolo regionalne lige sa Splitom. Ovo će ujedno biti i poslednji meč Zmajeva u regionalnom takmičenju pred kup okršaje i pauzu koju donose reprezentativni pohodi.

Dok Cedevita Olimpija ima 10 pobeda u regionalnoj ligi posle 17 mečeva, Split ima samo tri posle 18 nastupa. Tim iz Dalmacije je do sada pobedio samo Cibonu, Krku i Igokeu. Splitu ide mnogo bolje u prvenstvu Hrvatske, sa 14 pobeda i tri poraza na vrhu tabele, ispred Cedevite junior i Zadra, koji imaju još jedan poraz na kontu.

U prvom ovosezonskom meču ova dva tima, štićenici selektora Jurice Golemca ubedljivo su pobedili Split. Poveli su sa visokom prednošću posle polovine utakmice, pa je strateg Zmajeva u drugom poluvremenu ponudio priliku svim zeleno-narandžastim košarkašima. Razlika je na kraju bila 26 poena u korist domaćih (86:60). Kod Ljubljančana najrazigraniji je bio Edo Murić koji je postigao 16 poena i osam skokova, dok su Lovre Runjić i bivši Zmaj Roko Leni Ukić postigli po 14 poena.

Najefikasniji košarkaš Splita ove regionalne sezone je Šenon Šorter, koji je do sada nastupio na samo šest utakmica za dalmatinski tim. U proseku beleži 18,5 poena, 5,7 skokova, 2,0 asistencije i 1,7 ukradenih lopti po utakmici.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije:
Sigurno utakmica sa Splitom neće biti laka. Verujemo da su se rivali dobro pripremili za nas, odlično igraju kod kuće. Pobedili su neke favorite, čak je i obračun sa Crvenom zvezdom bio veoma blizu. Nemamo mnogo vremena da se pripremimo za meč, pa ćemo morati da budemo koncentrisani i da damo sve od sebe da ponovo pobedimo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje