petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Sezona neisplaćenih igrača sa MVP-em želi pobedu u Beogradu!

Na krilima pobede nad Cedevitom Junior i proglašenja Luke Božića najboljim igračem (MVP) AdmiralBet ABA lige, košarkaši Zadra otputovali su u Beograd, gde će  u prvoj utakmici četvrtfinala suprotstaviti Crvenoj zvezdi Meridianbet.

Predvodiće ih Danijel Jusup, koji je takođe dobio priznanje za drugog najboljeg trenera lige. Prvi je bio Željko Obradović, kojega je ipak izbegao za protivnika, a jedina šansa da se opet susretnu je da Zadar „dogura“ do finalne serije…

Ne mogu reći koga bih izabrao da sam mogao birati. I Partizan i Crvena zvezda visoko su podigli ljestvicu, dominiraju ligom, kvalitetom i natjecateljskim nabojem, naročito jednih prema drugima. U Beogradu se strašno dižu tenzije, motivirani su i jedni i drugi za osvajanje ABA prstena i sigurno neće ništa prepustiti slučaju. Mi ćemo napraviti maksimalno što možemo. Protiv takvih momčadi nije lako igrati, nemaju slabu točku. Dobri su šuteri, dobri su u obrani, dobro skaču… Teško je naći pukotinu, ali ako tako razmišljaš ne trebaš ni igrati. Moramo biti aktivni svih 40 minuta, naći neku svoju šansu, kaže Jusup.

U odnosu na prvu utakmicu sezone, u kojoj je Zadar slavio u Beogradu, puno se toga promenilo. Zadar je napustio Jordano, Zvezda se pojačala novim igračima, među njima i najvećom zvezdom takmičenja Facundom Campazzom. Argentinac je proglašen za drugog najboljeg igrača AdmiralBet ABA lige, ali Zadar u odnosu na tu utakmicu ulazi jači za najboljeg, Luku Božića, koji nije nastupio ove jeseni.

Mi smo nakon odlaska Jordana promijenili igru. On je bio izuzetan šuter koji je iz tranzicije uzimao šuteve za tri poena. Sada više ne možemo tako igrati, moramo se postaviti konzervativnije, s jačom obranom, na manji broj poena. Pravilo je da za pobjedu u gostima moraš jedan dio koševa zabiti iz kontranapada i imati dosta visok postotak šuta za tricu. Ja bih rado da igramo kao u prvoj utakmici sa Zvezdom, ali sada moramo neke stvari mijenjati, kaže Jusup.

Press konferencija uoči utakmice Crvena Zvezda Meridianbet 🆚 Zadar | AdmiralBet ABA liga Playoffs – YouTube


Izvor: KK Zadar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje