petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Slovenačka ekipa očekuje pobedu na domaćem parketu

Pred košarkašima Cedevite Olimpije ovo je poslednja provera na domaćem parketu u ovoj godini. Ljubljanski zmajevi će u subotu od 19 časova zaključiti 2021. godinu, kada će košarkaši SC Derby u okviru 12. kola regionalne lige u Arenu Stožice doći.

Posle slavlja u Beogradu protiv Partizana NIS prošlog vikenda, Cedevita Olimpija pretrpela je 5 uzastopni poraz u 7DAYS Evrokupu u sredu u Veneciji od Uman Rejera. Zmajevi su odlično počeli utakmicu, usledio je pad u igri u drugoj polovini prve četvrtine, a Venecijanci su na startu drugog poluvremena postigli 19 poena. Ipak, košarkaši Ljubljane se nisu predavali, vratili su se u igru za pobedu, da bi na kraju posle nekoliko grešaka u igri u napadu pustili pobedu iz ruku.

Aktuelnim slovenačkim državnim prvacima već u subotu se pruža prilika da se vrate na pobedničke staze, dok će im se suprotstaviti novajlije u regionalnoj ligi, košarkaši Derbi Studentskog centra, koje predvodi bivši pomoćnik selektora ljubljanskog kluba Andrej Žakelj.

Nakon 11 kola regionalne lige, SC Derbi ima 5 pobeda i 6 poraza, a u poslednjem, 11. kolu, Podgoričani su na domaćem parketu savladali Igokeu rezultatom 93:90 i tako prekinuli niz od 3 uzastopna poraza. Odličan učinak pokazao je Kenan Kamenjaš koji je postigao 26 poena i devet skokova, dok je Džastin Edvards dodao 20 asistencija i 20 asistencija. Kamenjaš je i najefikasniji košarkaš SC Derbija ove sezone sa prosečno 12,7 poena i 8,1 skok po utakmici.

U crnogorskom nacionalnom šampionatu, SC Derbi je trenutno na čelu tabele sa šest pobeda u sedam mečeva, a prvi i do sada jedini poraz Podgoričani su pretrpeli u poslednjem, sedmom kolu. Bolje je bilo Primorje 1945 sa 71:62, a najefikasniji košarkaš Studentskog centra bio je Tomislav Ivišić koji je dodao sedam poena i sedam skokova.

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
SC Derbi je sjajan tim koji igra veoma dobro ove sezone. Takođe je dobro vođena, a tim ima mnogo talentovanih igrača i odličnih stranih košarkaša. Podgoričani igraju sjajnu košarku, a njihova igra ima i glavu i rep. Samo kvalitetnom i agresivnom odbranom i pametnom igrom u napadu možemo da pobedimo.

[PREMIUM] ABA Poeni igrača (18. Decembar)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje