petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Sve bolji Atić najavio borbu protiv Mornara

Naši košarkaši nastavljaju ove sezone da ispisuju djelove klupske istorije, a pobjeda u Bolonji protov super bogatog i rosterom jakog Virtusa, spada definitinvo u one utakmice koje će da se pamte, i koje će da se utkaju u „plavo-bijeli“ gen.

Pobjeda u Italiji je još „slađa“ ako uzmemo u obzir partiju našeg djeteta, Petra Popovića, koji je i dalje mlad košarkaš, a koji je na utakmici sa Virtusom izrastao u heroja, sa sjajnom šuterskom partijom, jednom od boljih u našoj bogatoj istoriji.

Interesantno je da je naš Pop i u prvoj utakmici u Podgorici sa Virtusom bio „X faktor“, koji je defanzivno „uhapsio“ spoljnu liniju Italijana.

Ponovo smo vidjeli i koliko našoj igri, našem timu znači Džastin Kobs. Čak i kad ima „sporiju partiju“, Kobs je pokazao lidersku notu, preuzeo odgovornost na sebe kada je trebalo i pogodio.

Nakon takve utakmce u Bolonji, i prethodnog derbija sa Cedevita Olimpijom, sada nas ponovo očekuje težak meč u najvećem derbiju crnogorskog sporta sa ekipom Mornara u Baru.

Naši rivali su nakon sporijeg starta, i serije poraza koja se zaključila sa našom međusobnom utakmicom u prvom dijelu ABA lige. Od tada je Mornar u 10 utakmica samo 3 meča izgubio, i to dva na gostovanju Cedevita Olimpiji i Crvenoj zvezdi, i treći od Partizana u Topolici.

U sva tri meča koja su poraženi su bili više nego kompetentan rival, i malo im je nedostajalo da „skinu skalp“ nekom od favorita.

Ekipu vuče tandem igrača koji su nosili i naš dres Vladimir Mihailović – Nemanja Gordić. Iz drugog plana često iskoče Jeremić, Lazić, Mićović koji kada namjeste ruku pogađaju sa distance u nizu i prave razliku.


Izvor: KK Budućnost

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje