nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Teška situacija u Ciboni

U utorak 27.12.  od 20h odigraće se meč odigraće se poslednji meč 15. runde ABA lige u kome će Mornar u Baru ugostiti ekipu Cibone iz Zagreba.

Cibona će u ovom meču biti izuzetno oslabljena, s obzirom da Ante Žižić antenije otputovao s ekipom na utakmicu. Međutim, problem za Cibose može biti i znatno veći od potencijalnog gubitka meča u Crnoj Gori, s obzirom da je perspektivni centar u pregovirima trenutno sa evroligaškom ekipom Darussafake. Njegovim odlaskom sigurno će se napuniti budžet kluba, jer će turci platiti verovatno veliko obeštećenje za igrača na koga polažu prava Boston Celticsi.

Odlazak Žižića uzrokovao je i ostavku Aca Petrovića na sve funkcije u klubu – „S obzirom da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te na taj način ugrozila svoje sportske interese, podnosim ostavku na mjestu Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona.”

Ante Žižić je prvi strelac ekipe Cibone sa prosečno 20 poena u 13 utakmica ABA lige. Takođe bio je dominantan pod obručima sa 9,2 skoka po meču.

mornar

Trener Mornara, Pavićević imaće na raspolaganju sve igračeEllis je prethodnih dana bio bolestan, ali biće u sastavu ekipe.
Očekuje se da dvorana Topolica bude ispunjena, a uprava kluba je nabavila hiljadu majica i šalova, koji će biti podeljeni navijačima kao poklon za odanost klubu.
Cibona je u dosadašnjem delu sezone već dva puta porazila Mornar u svojoj dvorani, jednom u ABA ligi (91:89), drugi put u Ligi šampiona (90:72). Ali, Mornar je u poslednje četiri utakmice u ABA ligi pokazao da je njegova forma u usponu.
Pred meč sa Cibonom ekipa trenera Đorđija Pavićevića imala je posle duže vremena, pet punih dana na raspolaganju za pripremu utakmice i putovanja.

Pred punim tribinama i u usponu forme, Mornar bi trebao biti favorit sa Cibonom koja je oslabljena neigranjem najvažnijeg igrača. Da li će prednost opravdati i na parketu?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje