subota, 22. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trener Mege želi protiv Borca maksimalnu igru

U nedelju 17. oktobra od 18 časova Mega Basket će u okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige gostovati u Čačku ekipi Borca. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će protiv Borca tražiti šansu za treću pobedu u regionalnom takmičenju čime bi sačuvali mesto pri vrhu tabele.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred gostovanje u Čačku istakao da će utakmica zavisit dosta od koncentracije njegovih igrača:

– Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovođenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu. U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takođe su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elemetnima u kojima su i više nego dobri. Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebala da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, među kojima je i zatvaranje tog njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo. Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum – izjavio je trener Mege.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje