petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Trener Olimpije želi brejk u Beogradu

Košarkaši Cedevite Olimpije u četvrtak počinju borbu za plasman u finale regionalne lige. Izabranici trenera Jurice Golemca u prvom meču polufinala od 19 časova u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić sastaju se sa aktuelnim šampionom takmičenja Crvenom zvezdom mts.

Cedevita Olimpija će u polufinalu odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, koja je regularni deo sezone završila u vrhu takmičenja. Beogradski tim je u 26 mečeva pretrpeo samo dva poraza, jedan od Igokee m:tel i drugi od Partizana NIS. Redovni deo sezone crveno-beli su završili sa pet uzastopnih pobeda, a poslednji put smo ih videli na parketu u regionalnom takmičenju 23. aprila, kada su ugostili Igokeu m:tel i savladali je sa preostalih 16 mečeva u legendarnom ‘Pionir’ 85:66. Crvena zvezda posle toga nije kročila na parket, a takmičarska pauza trajaće tačno 19 dana do srede.

U elitnoj Evroligi Crvena zvezda je ove sezone zabeležila 12 pobeda, pretrpela 16 poraza i izgubila mesto u plej-ofu.

Najefikasniji košarkaš Crvene zvezde u regularnom delu regionalne lige bio je Nikola Ivanović, koji je prosečno beležio 8,8 poena, 4,0 asistencije i 2,1 skok. Najbolji strelac regularnog dela u dresu aktuelnog šampiona bio je Nikola Kalinić sa prosekom od 11,3 poena, doprineo je i sa 3,4 skoka i 3,3 asistencije, a na kraju regularnog dela Kalinić je izabran za najkorisnijeg igrača regularna sezona.

Cedevita Olimpija plasirala se u polufinale pošto je u ekstra rundi plej-ofa savladala Igokeu m:tel i posle dva meča probila borbu četiri najbolja tima sezone. Zmajevi su poslednji put na parket stupili u ponedeljak, kada su u drugom meču četvrtfinala nacionalnog šampionata u Hali Tivoli savladali Krku iz Novog mesta rezultatom 102:80 i plasirali se u polufinale.

U regularnom delu sezone Cedevita Olimpija i Crvena zvezda su se takmičile po dva puta, a obe pobede pripale su beogradskom timu.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije:
Pred nama je polufinalna serija sa Crvenom zvezdom. Naši rivali nisu odigrali meč više od tri nedelje. Situacija je svakako neuobičajena i za nas. Beograđani nisu u takmičarskom ritmu, ali to ništa ne znači, jer će sigurno, kao i uvek, igrati agresivno. Očekujemo pritisak na naše igrače i igramo na ivici prekršaja. Nemamo previše vremena, imaćemo jedan trening da se pripremimo. Znamo rivale iz regularnog dela sezone, dva puta smo se susreli i oba puta bili blizu. Pokušaćemo da analiziramo naše greške iz ovih utakmica. Za pobedu nad Zvezdom u Beogradu, moraćemo da odigramo najbolji meč u sezoni.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje