subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

AFC Zapad: Predstava timova

AFC Zapad: Kanzas Siti Čifsi, Denver Bronkosi, Los Andjeles Čardžersi, La Vegas Rejdersi

Na redu je zapadna divizija AFC-a koja je oduvek bila kvalitetna. U njoj vladaju suvereno Kanzas Siti Cifsi, a u ovom članku ce biti predstavljene ove ekipe.

Kanzas Siti Čifsi:

Kanzas Siti čifsi kao akutelni šampioni i dalje su prvi favorit ne za osvanje ove divizije nego za novi prsten. Tim je maltene ceo renoviran, ali kada u timu imate Patrika Mahomsa i Trevisa Kelsea onda ste na konju. Prosto, ovaj duo fantastiko je nerešiva enigma za sve timove od kada je Patrik Mahoms stupio na scenu. Treba biti realan i reći da je hvatački korpus Cifsa ove sezone dosta slabiji, jer su tim napustili Džu Džu Smit Suster i Mikol Hardman. To je sad jedna nova grupa mladih hvatača zeljnih dokazivanja i sve je sada na njima. Endi Rid je po ko zna koji put pokazao kakav je ofanzivni mag pa u napad ne treba sumnjati.

U bekfildu su prethodne sezone bukvalno otkrili Ajzeu Pačeka, a još uvek je tu Klajd Edvards Iler. Dakle, napad ne bi trebao da bude problem, a ostaje da se vidi šta će biti sa odbranom.

Odbrana je oduvek slabiji deo tima Kanzas Siti Cifsa, to nije tajna. Ove sezone biće malih problema jer vođa odbrana Kris Džons ne želi da igra dok ne dobije ugovor. I sam je izjavio da je spreman da primi svaku novčanu kaznu dok se to oko ugovora ne reši. Kada vam vođa odbrane štrakuje to nije dobar znak. Ipak, kao što smo rekli to neće uticati mnogo na tim, ako napad bude radio kao što se očekuje. Defanzuvni koordinator Stiv Spanjulo u pravo vreme diže formu svoje odbrane, a to je tamo u decembru kada se spremaju za plej of.

Sve u svemu Cifsi su i dalje tu i dok je god tu Patrik Mahoms oni će biti favoriti. U ovih nekoliko godina su zabeležili toliko pobeda, skupili toliko samopouzdanja da koja god ekipa da im izađe na teren oni mogu do pobede.


Denver Bronkosi: 

Prethodna godina bila je veoma veoma loša za Denver Bronkose. Velika baza navijača Denvera je imala velika očekivanja, jer je u grad došao Rasel Vilson. Vilson kao iskusan kvoterbek i Super Boul šampion zna kako se vodi tim ,ali ovde se nije snašao. Treba biti objektivan i reći da nije sve njegova krivica, jer veći deo krivice ide na leđa glavnog trenera Natnijela Heketa koji je odavno bivši. Prosto, vođenje ekipe nije bilo najbolje i trenucima kada su se lomile utakmice odluke su bile katastrofalne pa je Denver uglavnom gubio.

Svesni da je Raselu Vilsonu potreban iskusan trener koji zna kako da radi sa mladim igračima, rukovodstvo Denvera je delovalo momentalno. Doveden je sjajni Son Pejton koji je dugo godina uspešno vodio Nju Orleans Sejntse. Nakon pauze od godinu dana ovaj sjajni stručnjak vraća se na teren i sada se očekuje da napravi od Denvera pravu mašinu.

Pejton ima idealne uslove, jer je Denver krcat talentovanim igračima sa obe strane lopte. Hvatački korpus preliva od, jer su tu Džeri Džudi, Kortland Saton, Marvin Mims i drugi. Od povrede kolena oporavio se Džavonte Vilijams i čini se da su kockice sklopljene.

Odbrana Denvera uvek je bila elitna. Prošle godine su bili u samom vrhu po svim statističkim parametrima i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Denver nije bio u plej ofu još od godine kada su osvojili titulu. Sve osvim plasmana u plej of bio bi veliko razočaranje.


Los Anđeles Cardžersi:

Ekipa koja ima sve, a ne pravi ništa već godinama. Tako se može opisati ekipa Los Anđeles Cardžersa. To je tim koji na papiru ima pregršt talenata, ali uvek nešto fali. Prošle godine su supeli da se domognu plej ofa, no ispali su odma od Džeksonvil Jaguarsa. Generalno gledano Jaguarsi su bili tim za poželeti u plej ofu, jer su imali skoro pa ruki kvoterbeka i mlad tim. No, ni to nije bilo dovoljno Cardžersima koji su sjajno krenuli, ali loše završili.

Mnogo je upitnika u ovom timu, a sva svetla su postavljena ka Brendonu Stejliju na mestu glavnog trenera. Ovaj mladi stručnjak pokazuje da možda i nije još uvek tako iskusan da bi sa uspehom obavljao tu funkciju. Njegova tvrdoglavost i ludost su Cardžerse često kostale pobeda koje život znače.

Ove sezone doveli su novog ofanzivnog koordinatora koji će imati odrešene ruke da radi sa Džastinom Herbertom dobar posao.

Tim je ostao gotovo isti. Ponovo je to tim koji ima sve , a ako ne budu napravili nešto više u plej ofu, ili se ne budu kvalifikovali u plej of Stejli će sigurno biti bivši glavni trener.


Las Vegas Rejdersi:

Prethodna sezona Las Vegas Rejdersa bila je jedno veliko razočaranje. Na mesto glavnog trenera došao je Džoš Mekdenijels koji je sa sobom naravno doneo novi sistem. Bez obzira na trenera, stare bolje Rejdersa su se po ko zna koji put ponovo pojavile. Naravno, u pitanju je kvoterbek Derek Kar koji je pokazao po ko zna koji put da nije elitni kvoterbek i da on ne može da odvede Rejderse na viši nivo.

Tim je znatno pojačan, a nova igračka Dereka Kara bila je Devonte Adams za mnoge najbolji hvatač u čitavoj ligi. Adams je opravdao svaki dolar koji je uložen u njega, ali ne i Derek Kar. Prosto, na licu Dereka Kara se videlo da on to ne može i zaćićenost je bila velika.
U skladu sa tim Rejdersi nisu hteli da potpišu novu ugovor i dve strane su se rastale. Jedna era ja završena, a nova počinje i to dolaskom Džimija Garopola.

Ovo može biti sjajan potez za Rejderse, jer se Mekdenijels i Garopolo poznaju još iz dana kada su bili u Nju Inglandu. Garopolu neće biti teško da se navikne na novi sistem i to bi trebala da bude dobra priča.

Rejdersi su čini se rešili problem zvani Džož Džejkobs koji nije dobio ugovor, ali je dobio garantovanu sumu novca za jednu sezonu. Na papiru Rejdersi imaju zaista dobar tim, tim koji ima i glavu i rep i sada moraju da se pokažu.

Problem kao i uvek jeste jako moćna divizija u kojoj se nalaze, ali na muci se poznaju junaci. Između ostalog oni su jedna od retkih ekipa koja je uspela da pobedi Kanzas Siti Čifse u regularnom delu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje