petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički Kup Nacija: Maroko vs Obala Slonovače

U drugom meču grupe C, važeći šampion Afrike, Obala Slonovače igra protiv Maroka,  meč je na programu  od 20 časova, a utakmica se igra na stadionu d’Oyem,a ovaj meč će biti poseban i zbog toga što je sadašnji selektor Maroka,Herve Renard osvojio prošli ACN sa selekcijom Obale Slonovače.
Stanje u grupi C pred 3.kolo

Obala Slonovače dokazuje tezu da je mnogo lakše osvojiti titulu nego je odbraniti, u prvom meču iznendaio ih je Togo sa kojim su odigrali bledih 0:0, da bi u drugom kolu usledilo novo malo iznenađenje i rezultat 2:2 protiv DR Konga, tako da pred zadnje kolo selekciju Obale Slonovače dalje vodi samo pobeda. U utakmici protiv DR Konga ne toliko loša igra, ali ipak nedovaljno dobra za pobedu, dominacija u kategoriji posed lopte (60%),10 šuteva ka golu protivnika i sedam kornera je bio učinak igrača šampiona Afrike.Ono što je primetno u igri jeste nedostatak kreativnog veznog fudbaler, kao što je bio Jaja Ture, što dovodi do toga da su šanse dolazi najčešće posle prekida ili centaršuteva sa oba boka. Još jedan manjkavost u igri jeste i preterano ofanzivna kretanja Serža Orijea koji igra na poziciji desno spoljnjeg igrača i često ostavlja praznine u odbrani koje će Bousufa posebno znati da kazni. Ono što može da ohrabri selekciju Obale Slonovače jeste to da su i prošli put kada su osvojili šampionat prva dva meča u grupi odigrali nerešeno.

Očekivani sastav Obale Slonovače:Gbohou-Orije,Bejli,Kanon,Traore-Die,Kesi,Doukure-Zaha,Gradel,Boni

Za selektor Maroka, Hervea Renarda ovo je poseban meč jer može pobedom uticati na ispadnje selekcije sa kojom je pre dve godine postao šampion Afrike, a sa druge strane može posle dužeg vremena odvesti selekciju Maroka u drugi krug takmičenja. Ono što je primetnu u igri Maroka jeste disciplina koju im je upravo Renard usadio, tačno se znaju zaduženja igrača, u prvom kolu i pored solidne igre poraz od DR Konga, u drugom kolu pobeda nad Togom u meču u kojem su imali sve konce igre u svojim rukama, ali tek posle primljenog gola. Istakli su se posebno dvostruki asistent Fajr, kao i napadač Bouhadouz. U ovom meču Maroku je za prolazak dalje dovoljan bod, pod uslovom da Togo ne pobedi DR Kongo. O utakmici protiv Obale Slonovače selektor Renard je rekao: ,,Trudim se da pred ovu utakmicu zaboravim veliki uspeh koji sam napravio sa Obalom Slonovače ,jer me za ovu zemlju vežu jake emocije što se i videlo prilikom skorašnjeg meča koji smo igrali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Moramo u meč da uđemo hladne glave, da igramo našu igru i ostvarimo pobedu.“

Očekuje se da selekcija Maroka izađe u sastavu: Munir-Mendi,Da Kosta,Benatia,Dirar-Sais,Fajr,El  Ahmadi, El Kadouri,Bousufa- Bouhadeouz

MEĐUSOBNI MEČEVI: U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018-te godine ove dve selekcije nalaze se u istoj grupi, a prvi meč odigran u Maroku završen je 0:0 , a u ovom meču inicijativu je imala domaća selekcija.

12.11.16 WC Morocco Ivory Coast 0 : 0
20.01.16 ANC Morocco Ivory Coast 0 : 1
09.10.15 FI Morocco Ivory Coast 0 : 1
07.09.13 WC Ivory Coast Morocco 1 : 1
09.06.12 WC Morocco Ivory Coast 2 : 2
21.01.06 ACN Morocco Ivory Coast 0 : 1
30.04.03 FI Morocco Ivory Coast 0 : 1

 

PROGNOZA: Očekuje nas utakmica prepuna taktiziranja ,selektor Maroka odlično poznaje svoje nekadašnje igrače iako ih iz šampionskog tima ima svega deset, znaće da iskoristi njihove mane.Ono što je na selektoru Obale Slonovače to je da ne dozvoli svojim igračima da srljaju jer bi ih svaki primljeni gol udaljio od prolaska u drugi krug takmičenja.Međusobni dueli govore u prilog tome da su mečevi ovih selekcija tvrdi i neizvesni , naročito poslednji takmičarski meč iz 2016-te.Smatram da je igra na nerešen rezultat na poluvremenu koji kladionica Sekabet plaća kvotom 2,00.Igračima koji vole igru na golove preporučujem igru od 0-2 gola koja se plaća kvotom 1,55.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje