utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska Liga 1: Ajačio – Monako (19.03.2023)

Kao i svake sezone u našem Premium delu imamo i Francusku Ligu 1, trudićemo se da kroz dobre analize dođemo do što većeg procenta pogodaka. Ukoliko želite da čitate Premium članke, dobijate informacije i predloge, donirajte za naš sajt i čitajte sve, više informacija na [email protected]


Ajačio – Monako

Posle 27 utakmica, Ajačio je najslabiji tim u Ligi 1 sa samo 20 postignutih golova, dok su imali problema da ih spreče van kuće, izgubivši svoje poslednje tri utakmice u gostima u ovoj takmičenju sa ukupnim rezultatom od 7-0. To je toliko golova koliko su dozvolili u prethodnom susretu sa Monakom, ekipom koju nisu pobedili na domaćem terenu u ovom takmičenju od sezone 2005-06 (1-0). U onim retkim prilikama kada su fudbaleri Olivijea Pantalonija uspeli da postignu gol ove sezone, konačan rezultat obično ide u njihovu korist, sa tri pobede Ajacija u njihovim poslednjih četiri utakmice u ligi kada su postigli golove, iako je ta jedina poraz bila ona u Monaku u sredini januara. Postizanje golova na Stade Francois Coty-u pokazalo se izuzetno teškim za njih, jer su Korzikanci jedina ekipa u francuskom prvenstvu ove sezone koja još nije dostigla dvocifreni broj golova na svom terenu (devet). Narednih nekoliko utakmica mogu odrediti da li će ostati u Ligi 1 i nakon ove sezone, jer tri od sledeće četiri utakmice za Ajačio dolaze protiv Auxerra, Strazbura i Bresta, tri kluba koji su samo dva boda ispred Ajačioa pre ovog vikenda.

Što se tiče Monaka, niz loših rezultata u domaćem prvenstvu transformisao je Monako iz ekipe koja se bori za mesto u Ligi šampiona u ekipu koja jedva drži mesto u Evropi sledeće sezone. To je pokazalo koliko se brzo stvari mogu promeniti na vrhu tabele, jer je Filip Klement video svoj tim kako ostaje bez pobede u tri uzastopne utakmice Lige 1, drugi najduži niz bez pobede za njih ove sezone. Monako je izgubio dve od poslednje tri utakmice u prvoj ligi, koliko su i pretrpeli u svojih prethodnih 19 utakmica u Ligi 1. S obzirom da su dve od tih poraza došle na Stade Louis II, odlazak na gostujući teren možda bi mogao da pomogne ovom timu, s obzirom da je Monako neporažen u svojih poslednjih devet gostujućih utakmica u svim takmičenjima. Oni su na savršenih 3-0 protiv novopromovisanih timova ove sezone i nisu izgubili od francuskog kluba koji se vraća u Ligu 1 od poraza 3-0 kod kuće od Lensa u decembru 2020. godine.

U nedelju će Ajačio biti bez Youssoufa Konea (7u/0g/0a odbrana), koji se još oporavlja od povrede, Thomas Mangani (18u/1g/1a sredina) je van stroja zbog bola u rebrima, Vincent Marchetti (23u/0g/1a sredina) oporavlja se od povrede mišića, dok Romain Hamouma (15u/2g/2a napad) nastavlja oporavak od povrede mišića.

Povredu u timu Monaka vuče rezervni bek Ismail Jakobs (23u/0g/2a – samo 5 kao starter), problem bi mogao da bude izostanak prvog asistenta tima i trećeg strelca Golovina (26u/6g/6a), u napadu nema Kevina Vollanda (9u/2g/1a).

Mišljenje urednika: Tim Monaka deluje mnogo ubojitije i ozbiljnije na gostovanjima ove sezone, dok problema u defanzivi generalno nema, pa Ajačiu neće biti nimalo lako da postigne gol kada se zna koliko teško to inače rade, verujemo da Monako ovde može do slavlja, pa predlažemo prekid loše serije ,,kneževa“ i pobedu po kvoti 1,73

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje