petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ajla Tomljanović odvela Serenu Vilijams u penziju

Američka teniserka Serena Vilijams završila je svoje takmičenje na US Openu u trećoj rundi. To je ujedno bio i njen poslednji profesionalni meč u karijeri. Čast da pobedi Serenu u njenom poslednjem meču imala je Australijanka Ajla Tomljanović koja je slavila rezultatom 2:1, po setovima 7:5 6:7 (4:7) 6:1.

Bio je to jedan fantastičan meč u kom su uživali svi prisutni, ali i oni koji su gledali kraj malih ekrana. Meč je bio put pozitivnog naboja, pun preokreta, a na kraju je pobedila mladost. Serena Vilijams sa svojih 40 godina ipak nije uspela da iznese fizički naporan meč koji je trajao nešto više od tri sata. Nedostatak fizičke spreme pokušala je da nadomesti snažnim udarcima, ali to je taktika koja često donosi mnogo grešaka i tako je bilo i na ovom meču.

Imala je Serena veliku priliku u prvom setu da pobede sa 1:0. Nakon početne razmene brejkova, Serena je došla do brejka u osmom gemu. Sve je bilo idealno do trenutka kada je trebala da servira za osvajanje prvog seta, a onda je tu pala. Tomljanovićeva je uspela da veže četiri gema i osvoji prvi set.

Loš završetak prvog seta nije mnogo uticao na iskusnu Amerikanku. Serena je sa tribina dobila enormnu podršku i to se odrazilo na njenu igru u nastavku. Napravila je dva brejka i činilo se da ide lako ka izjednačenju. Ipak, tu drami nije bio kraj, jer je Tomljanovićeva uspela da se vrati i odvede set u taj brejk. Drame je bilo i u taj brejku, no Serena je pronašla svoje udarce i odvela meč u treći set.

Ipak, treći set je bio težak za Serenu i njene navijače. Fizička sprema je bila na niskom niovu i to je Tomljanovićeva iskoristila. Serena je dala celu sebe u tom drugom setu koji je mogla mnogo lakše da osvoji, ali nije. Na kraju, Tomljanovićeva diže nivo igre i lako osvaja treći set sa 6:1.

Naravno, iako je Tomljanovićeva pobedila centar pažnje i dalje je bila Serena Vilijams koja je poraz primila šampionski, srdačno čestitavši protivnici.

Serena se potom obratila publici:

„Pokušala sam, ali Ajla je bila za malo bolja. Hvala ti, tata. Znam da gledaš. Hvala ti mama. Želim da se zahvalim svima koji su ovde, onima koji su bili uz mene i bukvalno godinama, decenijama. Ipak, sve je počelo od mojih roditelja, oni su zaslužni za sve. Zahvalna sam im. Ovo su suze radosnice“, poručila je Serena.

Serena je tako u penziju otišla sa 23 osvojene grend slem titule. Nije uspela da se izjednači po broju grend slemova sa Margaret Kort, ali će sigurno biti upisana kao jedna od najboljih igračica u istoriji ove igre.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje