petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj za Kecmanovića, Gaske ide u treću rundu US Opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je svoje takmičenje na US Openu u drugoj rundi. Na Kecmanovićevom putu isprečio se iskusni Francuz Rišar Gaske koji je slavio sa 3:1, po setovima 6:2 6:4 4:6 6:4.

Bio je to meč mladosti i iskustva u kojem je iskustvo na kraju pobedilo. Kecmanović nije bio ni približno na očekivanom nivou, a sa druge strane Gaske je sigurno odigrao jedan od boljih mečeva u poslednjih nekoliko turnira.

U prvom setu je maksimalno nadigrao Kecmanovića. Servirao je sjajno, riternirao sa još bolje, a rezultat svega jesu dva laka brejka i vođstvo od 1:0.

Drugi set nije doneo velike promene. Gaske ponovo prvi dolazi do brejka i drži sve u svojim rukama. Prvi pad u igri Francuza dogodio se u devetom gemu kada je servirao za osvajanje prvog seta. Kecmanović je napravio brejk, ali već u sledećem ponovo izgubio servis i Gaske je poveo sa 2:0.

Treći set je bio period u kojem je Kecmanović igrao najbolji tenis. U dva navrata je oduzeo servis protivniku i jednom izgubio, što je bilo dovoljno da se smanji rezultat na 2:1.

Osokoljen osvajanjem seta Kecmanović je dobro počeo i u četvrtom. U petom gemu je napravio brejk i izgledalo je da može do preokreta, no nije izdržao veliki pritisak. Iskusni Gaske je to osetio i sa dva brejka preokrenuo set u svoju korist.

Gaske će u trećoj rundi igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje