ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Aleks Markes najbrži u kvalifikacijama u Argentini!

Ljubitelji Moto GP-a ovog vikenda možda neće gledati Marka Markesa koji je suspendovan, ali zato mogu da uživaju u vožnji njegovog mlađeg brata Aleksa, koji je barem za sada zasenio sve u karavanu. Naime, mlađi od braće Markes je osvoji pol poziciju nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:43.881 minuta. Ova pol pozicija dobija još više na značaju, jer je Markes morao da prođe kroz Q1 deo kvalifikacija u kojem je inače imao i pad.

Drugo mesto pripalo je Marku Becekiju iz VR46 tima. Njegov zaostatak u odnosu na Markesa bio je 172 hiljaditinke. Pomenutnoj dvojici u sprint trci, ali i u nedeljnoj trci pridružiti aktuelni šampion Frančesko Banjaja iz Dukatija.

Među prvih deset našli su se Franko Morbideli, Maverik Vinjales (Aprilija), Žoan Zarko (Pramak Dukati),Luka Marini (VR46), Horhe Martin (Pramak Dukati), Aleš Espargaro (Aprilija) i Fabio Kvartararo (Jamaha).

Rezultati iz kvalifikacija važe za sprint trku, ali i nedeljnu trku. Sprint trka je na programu od 20:00, a nedeljna trka počinje sat vremena ranije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje