sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvitova osvojila Majami

Češka teniserka Petra Kvitova osvojila je masters u Majamiju. Iskusna Čehinja je u velikom finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 2:0, po setovima 7:6 (16:14) 6:2 i tako došla do 30. titule u karijeri.

Fenomenalan tenis je igrala Kvitova tokom celog turnira i kruna je ovo veliko finale. Ribakina je teniserka koja je možda u najboljoj formi na celom WTA turu, a Kvitova je uspela da pobedi.

Ključ je bio svakako prvi set koji je u svakom pogledu bio iscrpljujuć. To se posebno odnosi na mentalnu stranu, jer su jedna drugu gurali do krajnjih granica. Prvi set je rešen u taj brejku u kojem je viđeno čak 30 poena. Jačih živaca bila je Kvitova koja je bila nešto agresivnija na riternu i to joj je na kraju donelo prvi set.

Nakon prvog seta bilo je jasno da će ona koja izgubi prvi set znatno da padne sa igrom. Ribakina je iz gema u gem sve više padala, a iskusna igračica kakva je svakako Kvitova je to znala da prepozna i iskoristi. Napravila je rano jedan brejk, a nakon toga ubrzo još jedan i rutinski privela meč kraju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje