petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Alkaras ostao u igri, Rubljov ide kući?

Španski teniser Karlos Alkaras zabeležio je svoju prvu pobedu u karijeri na Završnom mastersu u Torinu. Mladi Španac je u okviru druge runde Crvene grupe savladao Rusa Andreja Rubljova. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 6:2.

Ključ ovog meča je bio završetak prvog seta. Do finiša prvog seta sve je bilo u totalnom egalu, a onda je Alkaras počeo da pritiska protivnika. U desetom gemu je Alkaras imao prvu brejk loptu koju je Rubljov spasio, a već u sledecem viđen je prvi brejk koji je ispostaviće se bio preloman za ceo meč. U međuvremenu Rubljov je imao jedan mali nervni slom i to sa pravom. Naime, linijski sudija je jednom prilikom napravio grešku na stetu Rusa i ovaj to nije mogao da podnese. Toliko je Rubljov bio besan da je sav taj bes iskalio na svom kolenu koje je bilo poprilično krvavo.

Sva ta situacija i te kako je uticala na performans Rubljova u nastavku meča. Totalno je izgubio fokus, a strpljivi Alkras sa druge strane je to lako iskoristio i sa dva brejka rešio meč u svoju korist.

Alkaras posle dve runde ima po pobedu i poraz i u trećem kolu će igrati protiv Danila Medvedeva, dok Rubljov ima dva poraza i male šanse za prolaz u narednu fazu turnira.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje