petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Alkaras skinuo Đokovića sa vimbldonskog trona

Španski teniser Karlos Alkaras novi je šampion Vimbldona. Mladi Španac je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:2, po setovima 1:6 7:6 (8:6) 6:1 3:6 6:4.

(1) Wimbledon on Twitter: „The Spanish sensation has done it 🇪🇸 @carlosalcaraz triumphs over Novak Djokovic, 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 in an all-time classic #Wimbledon https://t.co/sPGLXr2k99“ / Twitter

Bez ikakve sumnje najveća pobeda za Alkarasa u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Uspeo je da se revanšira Đokoviću za poraz iz Pariza i to na kakav način.

Nije sve najbolje počelo za Alkarasa. Trema je bila prisutna na startu meča i Đoković je to maksimalno kaznio osvojiviši uvodna četiri gema. Bilo je jasno da je prvi set gotov, a Alkaras je uspeo da izbegne bruku i osvoji jedan gem.

(1) Wimbledon on Twitter: „In command. @DjokerNole races through the opening set, 6-1 #Wimbledon https://t.co/aGox4oiZcA“ / Twitter

Drugi set je bio možda i prekretnica za ceo meč. Alkaras ga otvara na najbolji mogući način, brejkom. Đoković momentalno odgovara i meč ulazi u neku mirniju fazu. Igralo se na sigurno, gem za gem pa se otišlo u taj brejk.

Đoković je statistički gledano najbolji igrač na svetu kada su taj brejkovi u pitanju. Otvorio je mini brejkom, no Alkaras se vratio sredinom na 3:3. Zaista je bilo neizvesno u tim momentima, a odlučio je jedan poen koji je otišao na stranu Alkarasa.

Očekivano, nakon izjednačenja Španac je dobio krila i igra nestvarno dobro. Rezultat cele priče jeste brutalna dominacija i osvajanje trećeg seta sa ubedljivih 6:1.

(1) Wimbledon on Twitter: „One set away… @carlosalcaraz takes a two set to one lead over Novak Djokovic, 1-6, 7-6(6), 6-1 #Wimbledon https://t.co/Ikx3PUfLIU“ / Twitter

Period jako dobre igre Španca nastavlja se i početkom četvrtog seta. Jako bitan drugi gem Đoković je uspeo da izvuče nakon što je spasio dve brejk lopte. Nakon toga je polako podizao nivo igre, a Alkaras je padao. Đoković sredinom seta pravi brejk sza 4:2, a nakon toga još jedan za sigurnih 6:3.

U odlučujućem setu bilo je mnogo nervoze. Sve je bilo rešeno u prva tri gema u kojem su viđene brejk lopte. Đoković je prvo spasio, a propustio da bi u trećem gemu pretrpeo brejk koji je Alkarasu na kraju doneo titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje