ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Alkaras u četiri seta preko Evansa do osmine finala US Opena

Španski teniser Karlos Alkaras obezbedio je plasman u osminu finala US Opena. Prvi teniser sveta je u okviru treće runde savladao Britanca Dana Evansa. Rezultat je bio 3:1, po setovima 6:2 6:3 4:6 6:3.

Uz određene oscilacija zaslužena pobeda španskog tenisera. U prva dva seta je maksimalno dominirao. Sve je zavisilo od njega i njegovih udaraca, a Evans je bio puki posmatrač. Britancu na ruku nije išlo ni to što ga prvi servis nije slušao. Zbirno je u prva dva seta dao 14 brejk lopti Alkarasu, a ovaj je napravio pet brejkova.

Alkarasova igra znatno pada u nastavku meča i to Evans koristi da osvoji nekoliko gemova i tako dobije na samopouzdanju. To samopouzdanje mu je donelo i brejk u sedmom gemu, a još bitniji gem je bio osmi u kojem je Evans spasio dve brejk lopte i time odbije nalet Alkarasa. Britanac je uspeo da se odbrani i smanji na 2:1.

Bez obzira na gubitak seta Alkaras nije mnogo paničio. Brzo se konsolidovao i brejkom u šestom gemu je odagnao sve sumnje oko toga ko će u narednu fazu.

Alkarasov naredni protivnik biće Italijan Mateo Arnaldi koji je pobedio Britanca Kamerona Norija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje