ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković lako sa Gojom, sledi duel sa Fricom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon sto je savladao možda i najprijatnije iznenađenje na turniru Hrvata Bornu Goju. Rezultat je bio 3:0 po setovima 6:2 7:5 6:4.

Još jedna u nizu rutinskih pobeda za Đokovića. Najveći teniski stadion na svetu, još veći protivnik, sve su ti sitnice koje su uticale na performans Goje na startu meča. Đoković je to prepoznao i na startu napravio brejk. Takav start meča je dodatno ukočio Hrvata koji je pretrpeo još jedan brejk.

U drugom setu dosta veća borba. Gojo se opustio i na veliko iznenađenje prvi došao do brejka. Na njegovu žalost tu prednost nije uspeo da potvrdi, jer je Đoković momentalno uzvratio ribrejkom. Od tog trenutka igralo se gem za gem sve do 11. gema kada Đoković pravi brejk i rešava sve dileme oko pobednika meča ako ih je uopšte i bilo.

Na 2:0 Gojo je krenuo da igra izrazito agresivno, jer mu ništa drugo nije preostalo. To je davalo rezultata sve do onih kritičnih gemova. U sedmom gemu Đoković pravi brejk i zatvara meč.

Đoković ce za plasman u polufinale igrati protiv domaćeg Tejlora Frica koji je lako izašao na kraj sa Svajcarceom Dominikom Strikerom. Do sada su igrali sedam puta i svih sedam puta pobednik je bio Đoković.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje