ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Američka senzacija izbacila i Cicipasa!

Američki teniser Kristofer Eubanks nastavlja da sanja svoj san ove sezone na travi. Nakon osvajanja titule na Majorci koja mu je ujedno i prva ATP titula u karijeri, Eubanks je ostvario plasman u četvrtfinale Vimbldona! Neverovatni Amerikanac je u osmini finala savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:2, po setovima 3:6 7:6 (7:4) 3:6 6:4 6:4.

Wimbledon on Twitter: „The emotions of reaching a first Grand Slam quarter-final 🙌 #Wimbledon | @chris_eubanks96 https://t.co/0WzdC4D2S7“ / Twitter

Apsolutno neverovatan meč odigrao je Eubanks. Uprkos izgubljenom prvom setu u kojem je Cicipas iskoristio taj pad u igri Eubanksa, sve ostalo je bilo na strani Eubanksa. Amerikanac je sjajno servirao i što je najbitnije igrao najbolje kada je bilo najpotrebnije.

Taj brejk drugog seta možda je bio i prekretnica meča, jer je Eubanks tu dobio na samopouzdanju. Izgubio je i četvrti set, no znao je da može da igra sa favorizovanim Cicipasom i samo je bio strpljiv. Takva taktika mu se isplatila, jer je u četvrtom setu on prvi dočekao pad u igri protivnika u devetom gemu. Nakon toga je lako odservirao za 2:2.

Nakon izjednačenja publika je evidetno bila na njegovoj strani i to nije bio mali faktor. Odmah na startu seta je napravio brejk i čini se da je to bio početak kraja. Ipak, uporni Cicipas se vratio u egal u šestom gemu. Očekivalo se da će Cicipas preuzeti konce igre, no desilo se baš suprotno. Neočekivano je CIcipas izgubio naredni gem , a nakon toga Eubanks je relativno lako čuvao svoje servise do pobede.

Eubanks tako nastavlja svoju bajku na Vimbldonu. Igra će po prvi put četvrtfinale jednog grend slema, a rival će mu biti Rus Danil Medvedev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje