ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković preko Hurkača do četvrtfinala na Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đokovoć plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Đoković je u okviru osmine finala savladal Poljaka Huberta Hurkača. Rezultat je bio 3:1, po setovima 7:6 (8:6) 7:6 (8:6) 5:7 6:4 posle tri sata i deset minuta igre.

Wimbledon on Twitter: „32 consecutive #Wimbledon wins for @DjokerNole 👏 Quarter-final place secured ✅ https://t.co/qzoAq3x76J“ / Twitter

Veoma kvalitetan meč, možda i najkvalitetniji posle meča Mari – Cicipas. Meč je igran u dva dana zbog policijskog časa u Londonu. U tom prvom delu viđen je savršen tenis sa obe strane. Hurkač je igrao nestvarno dobro i u oba seta u taj brejku imao set lopte uz servis. Ipak, u tim trenucima mu se ruka stegla, a Đoković po pravilu to koristi i odlazi na pauzu sa 2:0 u setovima.

U današnjem nastavku Hurkač je nastavio u istom ritmu. Servirao je sjajno i čekao da Đoković malo posustane. To se dogodilo u 12. gemu kada je Hurkač konačno iskoristio jednu od dve vezane brejk lopte i napravio brejk. Lako je potvrdio brejk i smanjio na 2:1.

Očekivano, nakon osvajanja seta samopouzdanje kod Poljaka je poraslo. Nastavio je da servira savrešeno, a Đokoviću je ostalo samo da čeka kada će malo da stane. Slično kao i Hurkač u trećem setu i Đoković je sačekao krizu kod protivnika. Uvek ključni sedmi gem bio je koban. Hurkač je spasio dve vezane brejk lopte, no Đoković nije odustao od tog gema i naterao je na greške protivnika i tako došao do ključnog brejka koji mu je doneo pobedu.

Đoković će za plasman u polufinale igrati protiv Rusa Andreja Rubljova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje