četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

AMERIČKI FUDBAL: KOME ŠTA TREBA ZA PLAY OFF?

Ostalo je još dva kola do kraja regularnog dela NFL šampionata. Mnoge ekipe vode bitku za play off, mnoge vode bitku za predonost domaćeg terena, a u ovom članku čemo vam ukazati kome šta treba.

19:00 New York Jets – Pittsburgh Steelers

Steelersi su na skoru 8-6 i trenutno drže poslednje mesto u Wild card rundi. Isti skor imaju i Titansi tako da Steelersi nemaju pravo na grešku. Od velike važnosti im je meč između Brownsa i Ravensa, jer ako Ravensi dobiju osiguraće prvo mesto u konferenciji i u sledećem kolu baš protiv Steelersa će gotovo sigurno igrati sa rezervnim timom.


19:00 Tennessee Titans – New Orelans Saints

Jako bitan meč za oba tima. Titansi su juče pobedom Houstona nad Tampom izgubili svaku šansu da se domognu divizijske titule. Sada moraju da dobiju New Orelans i da se nadaju kiksu Steelersa. Ovo će biti vraški teško, jer se i Saintsi bore za prva dva mesta u konferenciji koja daju slobodno prvo kolo.


22:25 Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys

Direktan duel za prvaka divizije i učesnika u play off. Bukvalno eliminaciona utakmica, jer ko izgubi gubi šanse da igra u play offu.


22:25 Seattle Seahawks – Arozona Cardinals

Seattle vodi ljutku bitku za San Franciskom, New Orelansom i Green Bayom za prvo mesto u konferenciji. Juče je San Francisco dobio Los Angeles Ramse što znači da im beže pobedu. Za Seattle je od presudne važnosti da ima prednost domaćeg terena, jer je putovanje u Seattle najduže putovanje u NFL ligi i tamošnji uslovi su zaista specifični i uglavnom treški za protivnike.


02:15 Chicago Bears – Kansas City Chiefs

Mina utakmica ako nas pitate. Chiefsi su bili u poteri za drugim mestom u konferenciji, ali su jučerašnjom pobedom Patriotsa sve nade potonule. Chiefsima je bio potreban poraz Patriotsa, a pošto oni sledeće nedelje igraju protiv Dolphinsa šanse da se to dogodi su zaista minimalne.

Dakle, Chiefsima sada ne treba pobeda pa mogu i da kiksnu.


02:15 Minnesota Vikings – Green Bay Packers

Slična situacija kao i sa Kasasom. Porazom Ramsa Vikingsi su ostali sigurni učesnik wild card runde. Na ovom meču neće računati na Dalvina Cooka što je veliki udarac za njih.
Osim ponosa Vikingsi realno nemaju za šta da igraju.


Autor fotografije: Sandro Scuh

Fotografija je preuzeta sa linka: https://unsplash.com/photos/ZSunLS878Yk

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje