petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Anži promenio glavnog trenera!

Ruski premijerligaš Anži iz Mahačkale nakon poraza od moskovskog Dinama (1:3) ostao je bez doskorašnjeg glavnog trenera Aleksandra Grigorjana, a njegova ostavka potvrđena je i od uprave kluba.

Kako se navodi, Grigorjan je funkciju glavnog trenera Anžija napustio zbog katastrofalnog plasmana ekipe u ovoj sezoni, s’ obzirom da se “Orlovi“ nalaze na 14. poziciji sa samo 3 boda iz 6 utakmica. On je za nešto više od 6 meseci od dolaska ekipu Anžija vodio na svega 20 utakmica gde je zabeležio samo 3 pobede i 4 remija, kao i čak 13 poraza uz gol razliku 14:31 što daje prosek od katastrofalnih 0,65 bodova po utakmici. Iako je na početku svog mandata veoma uspešno vodio ekipu i praktično bio najzaslužniji za prošlosezonski opstanak, ova sezona donela je katastrofalan plasman i naravno smenu trenera.

Nekoliko časova po odlasku Grigorjana naznačeno je da će novi glavni trener ekipe iz Mahačkale biti beloruski strateg Vadim Skripčenko, koji će potpisati ugovor do kraja sezone.

Skripčenko je tokom prošle sezone vodio dve ekipe, tj. do novembra prošle godine ekipu Urala, dok je sezonu završio kao trener Krila Sovjetovih iz Samare koja je direktno relegirala u drugu ligu. Na klupi “Bumbara“ bio je tokom 14 utakmica (4 pobede, 3 remija i 7 poaza), dok je kao vođa ekipe iz Samare uspeo da ostvari 18 “nastupa“ (5 pobeda, 6 remija i 7 poraza). Pre toga, kao asistent Viktora Gančarenka (sadašnjeg trenera CSKA) bio je član trenerskog štaba BATE Borisova i krasnodarskog Kubanja, dok je samostalno vodio ekipu Minska. Tek u septembru 2015. godine naznačen je kao trener Urala, gde je stigao takođe kao asistent Viktoru Gančarenku na klupi “Bumbara“.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje