ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Argentina na teško gostovanje Boliviji polazi desetkovana!

Večeras od 22 časa po našem vremenu, na stadionu “Hernando Siles“ u La Pazu, odigraće se utakmica 14. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojoj će se sastati reprezentacije Bolivije i Argentine.

Bolivija se nalazi na predposlednjoj, 9. poziciji sa samo 7 bodova, a do sada su zabeležili 2 pobede, 1 remi i čak 10 poraza, uz gol razliku 10:32. Kod kuće su uzeli 7 bodova iz 6 utakmica, a zabeležili su 2 pobede, 1 remi i 3 poraza. Selektor Maurisio Soria izjavio je: “Mi smo već naviknuti na igru po ovakvim nadmorskim visinama i to smo mnogo puta veoma dobro iskoristili. Argentina je mnogo kvalitetnija ekipa i to što im fali dosta igrača možda i nije neki hendikep jer na raspolaganju imaju širok i kvalitetan kadar! Svestan sam da oni imaju određeni strah zbog igranja na ovoj visini i nadam se da to možemo iskoristiti“.

Argentina se trenutno nalazi na 3. poziciji sa 22 boda, a do sada su zabeležili 6 pobeda, 4 remija i 3 poraza, uz gol razliku 15:12. U gostima su uzeli 9 bodova iz 6 utakmica, a zabeležili su 2 pobede, 3 remija i 1 poraz. Selektor Edgardo Bauza izjavio je: “Mi smo Argentinci i bez obzira na probleme nećemo se braniti u La Pazu. Mi uvek igramo na pobedu i tako ćemo se postaviti i ovaj put. Još uvek imam na raspolaganju jako kvalitetnu ekipu koja sigurno može da igra na visokom nivou“.


Dok selektor domaće reprezentacije za večeras neće imati ikakvih problema prilikom izbora igrača za protokol, sa druge strane, Edgardo Bauza imaće sve samo ne lak posao. Naime, plavo-beli će u La Paz stići praktično bez pola standardne postave, što zbog povreda, tako i zbog suspenzija. Ako uzmemo u obzir i da se stadion u La Pazu nalazi na više od tri i po hiljade metara nadmorske visine bez ikakve sumnje možemo da zaključimo da će goste zadesiti mnogi problemi.

Bauza za večerašnji, možda i odlučujući susret u kvalifikacijama, sigurno neće moći da računa na čak 8 igrača, dok se po nekim izvorima nazire i ime devetog. Štoperi Nikolas Otamendi (11n/1g/0a) i Havijer Maskerano (12n/0g/0a), defanzivni vezista Lukas Bilja (10n/1g/0a), kao i centralni napadač Gonzalo Iguain (9n/1g/2a) zaradili su suspenzije zbog žutih kartona iz duela sa čileanskim nacionalnim timom prošle nedelje. Levi bek Emanuel Mas (6n/0g/0a) i desni bek Gabrijel Mersado (6n/2g/0a) još uvek se nisu oporavili od povrede ligamenata, odnosno, kolena. Ubedljivo najveća zvezda i kapiten tima, krilni napadač Lionel Mesi (6n/3g/2a), odlukom FIFA-e zaradio je suspenziju na 4 meča u okviru kvalifikacija zbog vređanja pomoćnog sudije. Zbog za sada nepoznatih razloga za ovaj susret otpisan je i centralni napadač Serhio Aguero (7n/0g/0a), dok je mladi napadač Paulo Dibala (6n/0g/0a) pod upitnikom nakon oporavka od povrede.

Zbog svih tih izostanaka, selektor je bio prinuđen da po hitnom postupku u reprezentaciju pozove igrače iz domaćeg prvenstva: veziste Ivana Markonea iz Lanusa i Markosa Akunu iz Rasing Kluba, kao i napadača Lukasa Alarija iz River Platea.


Da li će desetkovana reprezentacija Argentine uspeti da na veoma teškom gostovanju Boliviji ostvari pozitivan rezultati i tako se još više približi Svetskom prvenstvu u Rusiji? To je veliko pitanje na čiji odgovor ćemo morati sačekati bar još neko vreme, ali ako ćemo da se usvrnemo u nazad, plavo-beli imaju pravo da se nadaju s’ obzirom da je na njihovoj strani i međusobna istorija protiv Bolivije! Više o tome možete pročitati u članku:Argentina ima fenomenalnu seriju protiv Bolivije!

Koja je po vašem mišljenju dobitna kombinacija? Pobeda gostiju (2,00) ili dupla šansa na domaću ekipu (1,80)?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje