četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Argentinac u suzama najavio kraj karijere

Argentinski fudbaler Gonzalo Higuain najavio je da će po završetku sezone u MLS ligi okončati karijeru.

Napadač je od 2020. godine član Intera iz Majamija. U MLS ligi je postigao 27 golova na 65 utakmica. Do kraja regularnog dela MLS lige Inter će odigrati 2 utakmice – protiv Orlanda i Montreala.

Došao je dan da se oprostim od fudbala, profesije koja mi je dala toliko mnogo. Osećam se privilegovanim što sam kroz karijeru imao dobre i ne tako dobre trenutke„, rekao je Pipita i u suzama najavio kraj karijere.

 

Higuain je karijeru počeo u River Plati. Za prvi tim „milionera“ igrao je od 2005. do 2007. godine, a onda je u zimskom prelaznom roku otišao u Real Madrid.

U Madridu je proveo 6 godina, odakle je otišao u Italiju, a prvi klub na Apeninima bio mu je Napoli, 2013. godine.

Posle 3 godine pod Vezuvom otišao je u ljutitog rivala – Juventus. Klub iz Torina ga je slao na pozajmice, prvo u Milan, pa u Chelsea, ali je već u Londonu bio daleko od ranijih igara.

Plavci su mu bili i poslednji evropski klub, jer je 2020. godine potpisao za Majami.

Sa Realom je 2007, 2008. i 2012. godine osvojio La Ligu, a 2011. Kup kralja. U dresu Napolija je 2014. osvojio Kup i Superkup Italije, a 2016. je bio najbolji strelac u Seriji A, dok je sa Juventusom osvojio 3 Skudeta i 2 Kupa. Sa Chelsea je 2019. stigao do trofeja u Ligi Evrope.

Sa Argentinom nije osvojio trofeje, a najveći uspeh u dresu „gaučosa“ mu je finale Mundijala 2014. godine. Pamti se da je u meču za trofej protiv Nemačke imao ogromnu šansu za gol, koju nije iskoristio. Takođe, igrao je u finalu Kopa Amerike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje