nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Argentinsko finale u Baštadu

Argentinac Sebastijan Baeu upotpunio je argentinsko finale na ATP turniru u švedskom Baštadu. Baez je u drugom polufinalu savladao Rusa Andreja Rubljova rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Čini se da je Rubljova stiglo sve u ovom polufinalu. Sve ono što su njegovi protivnici u prethodna dva meča propustila sve ga je stiglo u ovom meču i to sa debelom kamatom. Baez je odigrao gotovo perfektan meč. Kao da je on top 10 teniser, a ne Rubljov.

U prvom setu ključan je bio četvrti gem koji je bio najduži u celom setu. U tom gemu Rubljov je spasio tri od četiri brejk lopte i pretrpeo prvi brejk. Taj brejk prednosti je dao veliku dozu samopouzdanja Baezu koji je samo nastavio u istom ritmu. U osmom gemu urzo je došao do još jednog brejka i sigurnog vođstva.

Serija Baeza se nastavila na početku drugog seta. Baez pravi brejk za vođstvo od 2:0. Činilo se da je to početak kraja, jer Rubljov nije izgledao kao igrač koji ima potrebnu energiju da se vrati u meč. Ipak, tračak nade sevnuo je u sedmom gemu kada je Baez po prvi put pokazao znake slabosti. Rubljov je napravio brejk, no ta dobra igra nije dugo potrajala. Ubrzo nakon toga, u desetom gemu Rubljov je poklekao pod pritiskom i ispustio servis, a samim tim i meč.

Baez će za titulu igrati protiv sunarodnika Franciska Serundola koji je nešto ranije savladao Španca Pabla Karenja Bustu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje